havadurum

CHP - İyi Parti ittifakında pazarlıklar sürüyor

1323

 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi CHP ve İyi Parti arasında yapılan ittifak görüşmeleri dahilinde bazı ilçe ve beldeler için ortak mutabakat sağlanmış, mutabakat metni kamuoyu ile paylaşılmıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen mutabakat metninde; ‘Biga, Bayramiç ilçeleri ile Karabiga, Umurbey ve Çardak beldelerinde CHP’nin adayları ortak aday olarak yer alırken, Lapseki ve Yenice merkez ilçeleri ile Gümüşçay Beldesi’nde İyi Parti adayları ortak aday olarak belirlenmişti. İyi Parti Genel İdareler Kurulu Üyesi Rıdvan Uz yaptığı açıklamada, Çanakkale Merkez ya da Kepez’de İyi Parti adaylarından birisinin yer alması gerektiği ifadelerini kullanmıştı. İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ise dün yaptığı açıklamasında, ittifak görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, Ayvacık’ta CHP’nin ortak adayı ile seçime gideceklerini, bunun yanında Gökçeada’da ise İyi Partili mevcut Belediye Başkanı ile seçime girmeleri gerektiğini ifade etti. Gazetemiz Çanakkale OLAY’a görüşmelerle ilgili açıklamada bulunan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, görüşmelerin Genel Merkeze rapor edildiğini ifade etti. Merkez mi, Kepez mi? sorusuna iki belediyenin de CHP’li olduğunu belirten Güneşhan, İyi Parti İl Başkanı Yıldızlar’ın ‘Gökçeada’da İyi Parti desteklenmeli’ açıklamasına; “Gökçeada’dan vazgeçebilmemiz için Kepez’de de onların aday çıkartmaması lazım” dedi.

 
 “Aynı iyi niyeti Gökçeada için bekliyoruz”
Cumhuriyet Halk Partisi ile Çanakkale üzerinde iş birliği görüşmelerinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini belirten İyi Parti İl Başkanı Yıldızlar; “Daha önce duyurduğumuz üzere dört ilçe ve beş beldemizde her iki partimizin karşılıklı fedakarlığı ile bir anlaşma yapılmış idi. Bu sağlıklı sürecin devamı noktasında teşkilatımız olarak iyi niyetin merkezine inerek Ak Parti’nin elinde olan Ayvacık Belediyesinde İYİ Parti olarak aday çıkarmayacağımızı ve direkt olarak CHP’yi destekleyerek Ak Parti Belediyesinin CHP’ye geçmesine destek vereceğimizi, bu noktada ise İYİ Parti Belediyesi olan Gökçeada Belediyemizde de aynı fedakarlığı CHP’den beklediğimizi, Gökçeada’mızda aday çıkarmamasını talep etmekteyiz. Çanakkale, Ayvacık, Gökçeada parti temsilcilerimize, parti tabanlarımıza ve halkımızın bilgisine saygı ile sunarız” dedi.           
      
“Görüşmelerin neticesini ‘Genel Merkezler’ belirleyecek”
CHP il Başkanı ve parti heyetleri olarak yapılan ittifak görüşmelerine şuanda ara verildiğini belirten CHP İl Başkanı Güneşhan; “Gelinen nokta itibari ile uzlaştığımız konuları basın ve kamuoyu ile paylaştık. Bundan sonraki kısmı biz, Genel Merkeze rapor ederek bildirdik. Genel Merkez İyi Parti ile yapılan görüşmeler esnasında Çanakkale ili gündeme geldiği zaman bu konuları görüşecektir. İyi Parti’nin sorduğu Çanakkale mi, Kepez mi? Sorusuna hem Çanakkale’de, hem Kepez’de Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler mevcut. Örneğin Gökçeada İyi Parti’ye ait olan bir belediye. Bunların hangi pozisyonda nasıl olacağı iki partinin Genel Merkez düzeyinde yapacakları görüşmeler ile belli olacak” dedi.
  
“Gökçeada’da İyi Parti için Kepez’de CHP olmalı”
Güneşhan, İYİ Parti İl Başkanı Yıldızlar’ın Gökçeada ile ilgili açıklamasına; “Ayvacık şu anda ortada olan bir yer. Gökçeada’dan vazgeçebilmemiz için Kepez’de de onların aday çıkartmaması lazım. Ancak bunlar Genel Merkezin takdirinde olan durumlar. Gökçeada, Kepez, bunlar Genel Merkezin takdirinde. Ancak yerelde de ilçeler arasında iyi niyetli görüşmeler olabilir” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş