havadurum

CHP MYK'sı istifa etti

1306

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay  talebine karşılık Merkez Yönetim Kurulu’nu tamamen değiştireceği açıklamasında bulunmuştu. CHP’de dün gerçekleşen MYK toplantısı sonrasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’inde içinde bulunduğu CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun tamamının istifa ettiği açıklandı. MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu`nun önümüzdeki günlerde yeni çalışma ekibini oluşturacağını söyledi. Tezcan, 569 imza ile kurultay toplanmasının ise mümkün olmadığını söyledi.


“Genel Başkanımızın çalışmalarında destek vermeye devam edeceğiz”
CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan MYK Toplantısı sonrası basına yaptığı açıklamada; “Bugün MYK toplantısını yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bütün MYK üyeleri arkadaşlarımız Genel Başkanımıza teşekkür ettiler. Sayın Genel Başkanın her zaman MYK’yı değiştirme imkanı tüzükte kendisine tanındı. Seçimlerden hemen sonra bütün MYK bu konuda sayın genel başkanın arzu ettiği her zaman yapacağı tasarrufu destekleyeceklerini belirttiler. Bugün de bu beyanları tekrar ettiler. Bundan sonrası Genel Başkanımıza kalmıştır. Önümüzdeki süreçten CHP’nin yeni döneminin yönünü çizmek ve hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak bir taraftan da siyasi ve iktisadi krizi içerisinde yol haritasını belirlemek üzere yeni çalışma ekibi oluşturulacaktır sayın Genel Başkanımız tarafından. Biz CHP olarak genel başkanımızın çalışmalarında destek vermeye devam edeceğiz. 2014’ten beri CHP’de bir parti reformu başlamıştır. Biz, Genel Başkana destek vereceğiz” dedi.
 
“CHP bugüne kadar kendisini kanıtlamış bir partidir”
Tezcan açıklamasına; "Sayın Genel Başkanımız bu zamana kadar şu kadar MYK değişti deniliyor, çünkü kurultay var. Kurultay olmadan değiştirilen MYK sayısı sadece ikidir. Seçim sonrası kurultay olmadan MYK değişikliği ikidir. Her kurultay sonrası yeni MYK`lar oluşur. CHP bugüne kadar kendisini kanıtlamış bir partidir. Seçim sonuçlarıyla ilgili partinin değerlendirme süreci bu ay sonuna doğru tamamlanmış olacak" şeklinde devam etti. 
(Haber Merkezi)
Paylaş