havadurum

CHP Milletvekili Öz "Köy yollarımızın hali içler acısı"

264

 CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz,  köy yollarını yerinde inceleyerek yolların içler acısı durumda olduğunu belirtti. CHP Eceabat İlçe Başkanı Muzaffer Öğün ile birlikte köy ziyaretleri gerçekleştiren Öz, daha önce Yenice Taban Köy yolu için açıklamada bulunduğunu ancak yol sorunun çözüme kavuşturulmadığını belirtti. Çanakkale’de birçok köy yolunun kötü durumda olduğunu ifade eden Öz,  yıllardır çözüme kavuşturulmayan köy yollarının vatandaşlar için çile olduğunu açıklayarak; “Duble yol yaptık diyerek bunu her seferinde dile getiren İktidar, köylerimizin yol sorunlarını görmezden gelmektedir. Daha öncede ifade ettiğim gibi elbette yapılan duble yolları takdirle karşılıyoruz. Fakat yıllardır kalıcı çözüm getirilmeyen köy yollarımızın bozukluğu vatandaşımıza çile olmakta ve ulaşımına engel olmaktadır” dedi. 

 
Köy yolları neredeyse kullanılamaz halde
CHP Eceabat İlçe Başkanı Muzaffer Övün ile birlikte köy ziyaretleri yaparak, Kumköy Büyük Anafartalar Köyü arasındaki yolda incelemelerde bulunan Milletvekili Öz;  “Daha önce Meclis Genel Kurulunda gündeme getirdiğim ve birçok kez de basın açıklaması yaparak Çanakkale’mizin yol sorunlarını dile getirmiştim. Yine geçtiğimiz günlerde Yenice Taban Köy yolunun bir çözüme kavuşturulmadığını dile getirmiş ve Çanakkale`de birçok köy yolumuzun bu durumda olduğunu belirtmiştim. Bugün de ziyaretlerimiz çerçevesinde geldiğimiz Eceabat İlçemizde Kumköy Büyük Anafartalar Köyü arası köy yolunu yerinde inceledik ve köy yollarımızın içler acısı durumda olduğunu bir kez daha tespit ettik. Duble yol yaptık diyerek bunu her seferinde dile getiren İktidar, köylerimizin yol sorunlarını görmezden gelmektedir. Daha öncede ifade ettiğim gibi elbette yapılan duble yolları takdirle karşılıyoruz. Fakat yıllardır kalıcı çözüm getirilmeyen köy yollarımızın bozukluğu vatandaşımıza çile olmakta ve ulaşımına engel olmaktadır. Bin bir zorlukla mahsulünü eken ve hasat etmeye çalışan çiftçimiz, mal verecek, gideceği yol bozuk, süt verecek, alıcı bu yollardan gelmek istemiyor. Bu bağlamda, CHP Eceabat İlçe Başkanımız Muzaffer Övün ile birlikte yerinde inceleme yaptığımız Kumköy Büyük Anafartalar köyü arasındaki yol neredeyse kullanılamaz haldedir” dedi. 
 
“Duble yollarda çiftçimizin de alın teri var”
Yapılan binlerce kilometrelik duble yollarda çiftçinin alınteri olduğunu belirten Öz; “Ektiğinden, sattığına kadar her aşamanın vergisini veren çiftçimizin, günümüzde hala ulaşım sorunu yaşaması kabul edilebilir değildir. Unutulmamalı ki duble yollar yapıldı diye çekilen reklam filmi de çiftçimizin vergisiyle çekilmiştir. Çanakkale`de köylerimizin ulaşım zorluğu yaşamaması için gerekli duyurularımızı, girişimlerimizi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız” dedi.
Haber Merkezi
Paylaş