havadurum

CHP aday adayları bugün bir araya geliyor

1565

 CHP, Çanakkale Belediye Başkan adayını belirlemek amacı ile 25 Kasım tarihinde eğilim yoklaması kararı almıştı. CHP MYK’nın aldığı karar ile 25 Kasım’da yapılacak eğilim yoklaması 2 Aralık’a ertelendi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Necmi Akyalçın’ın CHP Merkez İlçe Belediye Başkanlığı aday adayı olarak yarışacağı eğilim yoklaması 2 Aralık Pazar Günü Çataltepeliler Dernek Lokali’nde yapılacak.  2 Aralık Pazar Günü gerçekleşecek eğilim yoklaması ile ilgili CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Gazetemiz Çanakkale OLAY’a bilgilendirmede bulundu.  Üye listelerinin dün itibari ile askıya çıktığını belirten Güneşhan, listelerin bu akşam saat 18:00’a kadar askıda kalacağını söyledi.  Bugün Merkez İlçe Belediye Başkan aday adayları ile bir araya geleceklerini ifade eden Güneşhan; “Seçimin CHP’ye yakışır bir şekilde yapılması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız” dedi. İl Başkanı Güneşhan,  adayları belli olmayan ilçelerin ise hafta içerisinde, Genel Merkezden gelecek talimat doğrultusunda aday belirleme yöntemlerinin açıklanacağını söyledi.  2 Aralık Pazar Günü yapılacak eğilim yoklaması ile ilgili bilgilendirmede bulunan Güneşhan; “Çanakkale Belediye Başkan adaylığı için eğilim yoklaması 2 Aralık Pazar Günü Çataltepeliler Derneği Lokali’nde yapılacak. Sabah 09.00’dan akşam 17.00’a kadar oylama olacak. Dün sabah itibari ile Genel Merkezden gelen listeler askıya çıktı. Listeler, bugün saat 18:00’a kadar askıda kalacak. Bunu üyelerimiz ile paylaştık” dedi.

“CHP’ye yakışır bir seçim için görüş alışverişinde bulunacağız”

Çanakkale Belediye Başkan aday adaylarının bugün bir araya gelerek eğilim yoklaması ile ilgili istişarede bulunacaklarını ifade eden İl Başkanı Güneşhan;  “Belediye Başkan aday adaylarımızla bugün bir araya geleceğiz. Öncelikle, CHP Genel Merkezi’nden gelen genelgeyi kendileri ile paylaşacağız.  Seçimin CHP’ye yakışır bir şekilde yapılması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız. Eğilim yoklamamızı CHP’ye yakışır, demokratik bir şekilde hep beraber, el birliği ile gerçekleştireceğiz” dedi.  
 
“Açıklanmayan adaylar için yöntem bu hafta içi belirlenecek”
Adayları belli olmayan ilçelerle ilgili bu hafta içi Genel Merkez’den gelecek karar doğrultusunda hareket edileceğini ekleyen Güneşhan; “Adaylarımızın açıklanmadığı ilçelerimiz ile ilgili Genel Merkezden haber bekliyoruz. Sanırım bu hafta içerisinde haber gelecek. Talimat doğrultusunda hangi ilçede hangi yöntem belirlendiyse, o doğrultuda belirlenen yöntemleri uygulayarak adaylarımızı belirleyeceğiz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş