havadurum

CHP'de referandum ziyaretleri devam ediyor

316

 CHP İl ve Merkez İlçe Örgütleri tarafından yürütülen referandum çalışmaları kapsamında Çanakkale’de faaliyet yürüten sendika ve derneklere yapılan ziyaretler devam ediyor. Referandum çalışmaları için gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş ve CHP İl Başkan Yardımcıları geçtiğimiz hafta ÇYDD Çanakkale Şubesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş; “Derneğimizin çalışmaları devam ediyor. Gençler, çocuklarımız ve kadınlarımız ile beraber. Kadınlar ile El Ele projemiz var. Çocuklar ve gençler ile ilgili projelerimiz de devam ediyor. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz mahallenin de çocuklarına ve kadınlarına yönelik eğitim programlarımız var. Referandumdan sonra da mahallenin yapısına uygun bir orkestra da kuracağız. Onları daha çok kütüphaneye çekmeye çalışacağız. Ama bizim için veya ülkesini seven herkes için şu anda önemli olan referandum.  Rutin çalışmalarımıza devam edeceğiz, ama referanduma kadar aynı zamanda ‘Hayır’ kampanyasına eğitim programlarımızla, gençlerimizle birlikte katılmaya çalışacağız. Genel merkezimizin de görüşü bu. Burada ki mesele herhangi bir dernek, siyasi parti meselesi değil, bu bir memleket meselesi” dedi. Ziyarette konuşan CHP İl Başkan Yardımcısı Faik Göksel, referandum sürecinde STK’lar ile birlikte çalışmanın önemine değinerek; “Şu anda ülke kritik bir sürece hızlı bir şekilde gidiyor. Biz de vatanseverler olarak parti kimliklerimizi askıya alıp, bu süreçte neler yapılabiliri tartışmak ve konuşmak adına sizleri ziyaret ettik. Dün ve bugün de görüşmelerimiz oldu. Bu süreçten hayırlı bir sonuç alacağız diye düşünüyoruz. Tabi ki buradaki önemli destek sivil toplum örgütlerimize ve özellikle de kadınlarımıza düşüyor. Köprüden sonraki son virajdayız. Duyarlı olmak ve çok çalışmak gerekiyor” dedi. 

 
“Önemli olan memleket meselesi”
Ziyarette konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş; “Biz öncelikle sivil toplum örgütlerini dolaşarak ortak bir dil oluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizin önüne başka hiçbir sebep geçmeyecek kadar önemli konuları var. Terör var, savaş var, Suriye’de şehit olan askerlerimiz var. Nedense Rusya’nın iki defadır şehit bıraktığı askerlerimiz var. Dış politikadaki hataların bizi nerelere getirdiğini görüyoruz. Yine kaza, yine şehit ve yaralılar. Ekonominin zaten ne kadar kötü olduğunu bu Varlık Fonunun kuruluş sebebinden ve içerisine konan şirketlerin hisseleri, gayrimenkulleri, gelirleri ve hatta 3 aylığına geçici olarak Savunma Sanayi bütçesinden Varlık Fonuna para aktarılmasından görüyoruz ki, ülkemiz ekonomik anlamda son derece kritik bir süreçten geçiyor. Dolayısı ile gündemde bu kadar önemli konularımız varken ki, bunlar ülkenin var oluşunu devam ettirip ettirememe sebepleridir, araya bir referandum girdi. Hangi amaçla girdi, bunun sonuçlarını göreceğiz, anlayacağız. Ama hala daha anlayabilmiş değiliz. Çünkü bir taraftan fiili durumum yasalar ile ete kemiğe büründürelim deniyor, bir taraftan da ‘Evet’ çıksa bile 2,5 sene sonra seçim yapacağız deniyor. Yani akılları karıştıran karma karışık bir durum var. Ama burada bizim için önemli olan memleket meselesi” dedi. 
 
“Ülkemiz bir kişiye devredilemeyecek kadar kıymetli”
Türkiye’nin yönetiminin bir kişiye devredilemeyeceğini vurgulayan Karakaş; “Biz bu ülkenin, bu Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu iyi biliyoruz. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmak istiyoruz. Laik, parlamenter, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması için, insanların barış içerisinde yaşaması için, tek adam yönetiminin olmaması için çalışacağız. Bu her kim olursa olsun, güzel ülkemiz bir kişiye devredilemeyecek kadar kıymetli. Bu ülkenin yönetiminde herkes söz sahibi olmalı, parlamenter sistemden asla vazgeçmemeliyiz. Benim bir umudum vardı, bu paket bir ihtimal meclise geri gönderilir mi diye. Ama imzalandı ve o küçük ümidimiz de maalesef olmadı. Ben referandumun ülkemiz için hayırlı bir şekilde sonuçlanacağına inanıyorum” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş