havadurum

CHP delege seçimleri Kepez'de start aldı

746

 Kongreler süreci startını veren CHP, ilk delege seçimlerini Kepez Beldesinde gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi Düğün Salonu’nda 3 mahalle için yapılan seçimlerde 57 delege seçildi.  Cumhuriyet Mahallesi’nde 258, Hamidiye 55, Boğazkent’te 141 üyenin oy kullandığı seçimler tek listeden oluştu. Sabah saat 09:00’da başlayan seçimler, akşam 17:00’a kadar sürdü. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık seçim yerini ziyaret ederek, oy kullanan yeleri yalnız bırakmadılar. Başkanlar, delege seçimlerinin başlaması ile ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştılar. Seçim sürecinin şeffaf, demokratik ve keyifli bir süreçle başladığını belirten başkanlar, delege seçimlerinin ardından İl ve Merkez İlçe Kongrelerii sonunda  yapılacak Büyük Kurultayla iktidara giden yolun kadrolarını belirleyeceklerini ifade ettiler. 

Başkanlar, start alan delege seçimlerini şu şekilde değerlendirdiler; 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “İlk delege seçimi Kepez Beldesinde başladı. Bende ziyaret ettim. Partililerimiz ile buluşmuş olduk. Kongre süreçlerinde insanlarla birbirini görüyoruz. Her zaman birbirimizi göreme imkanımız olmuyor. Güzel sakin, CHP’ye yakışır tarzda delege seçimleri sürüyor. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Başarı ile örgütümüzün seçimlerini tamamlayacağız. En son İl Kongresinden sonra Büyük Kurultayla Genel Başkanımızı, Genel Parti Meclisimizi ve Parti Yönetimimizi seçmiş olacağız. Süreç iyi başladı inşallah iyi gider” dedi. 
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Merkez İlçe’nin takvimine göre delege seçimini Kepez’den başlatması bizim adımıza, Kepez adına çok mutluluk verici. Bugün üyelerimiz, büyük bir coşku ile iktidara yürüyüşü Kepez’den başlatıyorlar. Kepez’de bugün üyelerimizin yüzü gülüyor. Keyifli bir delege seçimi gerçekleştiriyoruz. Yönetimimiz delegeleri belirlerken bazı kriterler belirledi. Delege listesini yönetimimiz yaptı. Aynı aileden aynı soy isimden bir kişiyi delege yaptılar. Partinin etkinlik ve toplantılarında sorumluluk üstlenen, görev alan yani kısaca hak edenleri delege yaptılar. Büyük bir uzlaşı ile sonuçlandırdık. Kepez’de artık insanların yüzü gülüyor. Huzur ve barış içinde mutlu ve özgür Kepez’i yaşamanın keyfini sürüyor.” 
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Partimizin kongreler süreci başladı. Bugünde Çanakkale Merkez ilçe olarak ilk delege seçimleri için Kepez’deyiz. Seçimlerimizi yapıyoruz. Delege seçimleri partimizin özel günüdür. Partimizin bayramı ve şölen günüdür. Dolayısı ile partimize yakışır şekilde, demokratik, şeffaf, katılımcı bir anlayış ile seçimlerimize başladık. Bu şekilde de devam edeceğiz. Önümüzde yapılacak olan Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin iktidar olma yolunda, yeniden halkın güvenin ve desteğini almış olan örgütlerimiz ile birlikte hazırlanacağız. Ülkenin içinde bulunduğu koşullar gereği, CHP’ye her zamankinde daha fazla ihtiyaç var. CHP, geçmiş dönemde ülkeyi içinde bulunduğu zor günlerden çıkartmıştır. Bu ülkenin sigorta partisi olmuştur. Burada da görev yeni seçilecek olan örgütlere düşecektir. Dolayısı ile önümüzdeki süreçte daha çok çalışacak örgütlerle birlikte iktidara giden yolu yürüyeceğiz. Partimize ve Kepez’imize, Çanakkale’mize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Gayet güzel bir ortamda seçimlerimizi yapıyoruz.” 
CHP Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Mahalle bazlı, muhtarlık bazlı örgüt seçimlerimiz, Kepez Beldemizde 3 mahalle birden olmak üzere sabah 09:00’da başlayarak, 17:00’a kadar sürecek. Güzel bir hava var. Kepez Belde Teşkilatımız belediye düğün salonunda çok güzel bir ortam sağlamışlar. Şeffaf, açık, net ve şölen havasında hep beraber bu ortamı yeşerttiler.  Üyelerimiz geliyorlar, delegelerimizi belirliyorlar. Kongre sürecinin ilk adımı olması dolayısı ile CHP’ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Üyelerimizin kendini ifade ettiği ve tercihlerini ortaya koyduğu en sağlıklı zemin, parti içi seçimlerdir. Parti içi seçimlerde üyelerimiz tercihlerini özgür bir şekilde ortaya koyacaklar. Seçilen delegeler ile ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Daha sonra il kongremiz ile beraber  bu süreci tamamlamış olacağız. Son olarak büyük kurultay olacak. Burada insanlar kendilerini ifade edecekler. Bütün katılım gösteren üyelerimize teşekkür ediyorum. Kendimize yakışır bir seçim süreci gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş