havadurum

CHP`li Köse; `Biz adalet diyoruz, onlar atlet diyor`

316

 26- 29 Ağustos tarihleri arasında Tarihi Gelibolu Yarımadası`ndaki Kocadere Köyü yakınındaki kamp alanında düzenlenecek Adalet Kurultayı için Çanakkale’ye gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse; CHP Çanakkale İl Başkanlığı binasında, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl ve partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Konuşma yapan ve Adalet Kurultayı`nı değerlendiren Köse, ülkenin 20 Temmuz`da olağanüstü hal ilan edilerek ikinci bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. 

 
“Yazıktır bu ülkeye…”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, burada 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada; "Ülke bu darbe girişimi bahane edilerek bugün kanun hükmünde kararnameler ile yönetilmekte. Evet 15 Temmuz bir darbe girişimiydi, buna hepimiz karşı durduk. Ama 20 Temmuz ikinci bir darbe girişimidir. 20 Temmuz, mevcut iktidarın yapmış olduğu bir darbe girişimidir. 15 Temmuz`a biz hepimiz karşı durduk. Askeriyle, vekiliyle, halkıyla karşı durduk. İğrenç bir darbe girişimiydi çünkü. Bu ülkeye, bağımsızlığımıza yapılmış olan bir darbe girişimiydi. Hiç kimse kusura bakmayacak, 20 Temmuz bu ülkeye yapılmış olan ikinci bir darbe girişimidir. Yazıktır bu ülkeye" ifadelerine yer verdi. 
 
“Biz adalet arıyoruz. Atletle işimiz yok”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, adalet yürüyüşü sırasında çekilen atletli fotoğrafına gelen eleştirileri de değerlendiren Köse, "Dün Genel Başkanımızın atletle çekilmiş resmine taktılar. Efendim, atletle resim varmış. Anadolu insanı o. Neye takılıyorsunuz. Genel Başkanımız dün dedi ya; `Biz adalet diyoruz, onlar atlet diyor`. Biz adalet arıyoruz. Atletle işimiz yok. Diyebiliyorlar mı?, bu ülkede adalet var, neden arıyorsunuz diyen hiç kimseyi gördünüz mü? Çünkü meşru zeminlerde bulamadığımız adaleti, artık sokaklarda aramak zorunda kaldık. Çünkü meşru zeminlerde adalet arama kısmı bu ülkede bitmiştir. Parlamento lav edilmişse, parlamentodaki milletvekillerinin söz hakkı kısıtlanmışsa, dolayısıyla halkın söz hakkı kısıtlanmışsa, o zaman adaleti arayacak başka bir merci kalmamıştır bu ülkede" dedi.
 
“Çanakkale`nin ruhu yeniden yeşersin”
 Son olarak Adalet Kurultayı hakkında değerlendirmelerde bulunan Köse, “26-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Adalet Kurultayı`nı, Çanakkale Ruhu`yla yapacaklarını kaydeden Köse, "Özgürlüğün kenti, Çanakkale`nin ruhuyla, o nedenle Çanakkale seçildi. O nedenle Çanakkale`nin ruhu yeniden yeşersin, bu ülke bağımsızlığına yeniden kavuşsun diye o yüzden Çanakkale seçildi" diye konuştu. Toplantıda CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’ye çiçek ve seramik hediyesi takdim edildi. 
(Şebnem Özer)
Paylaş