havadurum

CHP, meydanlarda "Adalet' dedi

477

 Adana’dan Suriye’ye giden MİT Tırları’nın durdurulma davası dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Görülen davada, eski Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası verildi. Verilen karara, başta CHP olmak üzere birçok parti, STK, sendika ve toplumun farklı kesimlerinden tepkiler geldi. Dün, CHP Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda saat 11’de Ankara Güvenpark’tan, İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatıldı. Yürüyüş CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Ankara’da gerçekleştirilen yürüyüşe, Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek, Bülent Öz, CHP İl Başkanı Nejat Önder, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ve bazı İlçe Başkanları da katıldı. Yürüyüşün gerçekleştiği saatte destek vermek amacı ile Çanakkale CHP Kadın Kolları tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.  Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Bilge Şimşek, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nuran Bingöl, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Erdem, Beldiyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, partililer ile sendika, STK ve Demokratik Kitle Örgütü Temsilcileri katıldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Erdem tarafından yapılan açıklamada Erdem alınan karar için; “Bu karar AKP’den hoşnut olmayan, anti demokratik uygulanmasından rahatsız olan herkese karşı gözdağıdır” dedi. İl Kadın Kolları Başkanı Bingöl ise olağan halde artık adaletin mumla arandığını belirtti. Aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Ünüvar’da; “Artık söyleyecek söz kalmadı” diyerek sitemini dile getirdi.

    
“Bu karar, AKP’den hoşnut olmayanlara gözdağı kararı”
Mit Tıları davasında alına kararın AKP’den hoşnut olmayan herkese bir göz dağı kararı olduğunu vurgulayan Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Erdem; “Uzun yıllar Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bunana 60 yaşında ki Enis Berberoğlu, 2014 yılında aktif gazeteciliği bırakarak CHP’ye katılmış ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak Meclise girmiştir. Gazeteci kökenli Milletvekili. Suçu ‘Mit Tırları’ görüntülerinin yayınlanması. Haber, her yerde olan bir haberdi. Sonuç, 25 yıl hapis cezası verildi. Bir yerde Adliye’nin olması, orada adaletin olduğu anlamına gelmez. Bu karar AKP’den hoşnut olmayan, anti demokratik uygulanmasından rahatsız olan herkese karşı gözdağıdır. CHP, bir devlet organizasyonudur. Biz, adalet arayışı içinde olanlar burada adalet için, özgürlük için, Cumhuriyet için, Atatürk ve emanetleri için buradayız. Enis Berberoğlu’na destek olmak için buradayız” dedi.
  
“İktidarın 20 Temmuz darbesini yaşıyoruz”
Erdem’in ardından artık darbenin olağan hale gediğini belirten İl Kadın Kolları Başkanı Bingöl ise; “Gelinen süreci biliyorsunuz. 15 Temmuz darbesini bu toplum atlattı. Ancak arkasından gelen bunu fırsat bilen iktidarın 20 Temmuz darbesini yaşıyoruz. 20 Temmuz darbesi ile olağan hale geldik. Olağan halde de artık adaleti mumla arar hale geldik. İl Başkanlarımız ilçe Başkanlarımız şu an Ankara yolundalar. 81 ilde nasıl hareket edileceğine dair bir eylem planı oluşturulacak. Oluşturulacak eylem planı sizlerle paylaşılacak. Bugün burada toplanmamız sadece kadınların düzenlemesiydi. Genel Başkanımız şu anda Güven Parkta ne durumda bizde merak ediyoruz. Akşam bariyerlerle kapatılan parkın gelen tepkiler üzerine açıldığını duyduk” açıklamasında bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Ünüvar’da alınan karar tepkisini; “İnsanın artı söyleyecek bir şeyi kalmıyor. Bu son, bu son her şey bitti diye diye söyleyecek söz kalmadı” şeklinde konuştu.
(Eren Aşnaz)
Paylaş