havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

CHP'nin kedisi ile tartışmak !...

Şimdi oldu; geldiği günden beri doğruluk payı olsun olmasın, her gelişme üzerinden polemik yaratarak siyaset yapmayı kendine adet haline getiren AKP milletvekili en sonunda Twitter da, CHP'nin kedisi Şero adına açılmış hesap ile tartışarak tarihe geçti. Bende düşünüp duruyordum bu denli bir polemik sevdalısının siyasette nasıl inandırıcı olabileceğini… Ancak ortaya çıktı ki; bu polemik halleri kişinin fıtratında olan bir şeymiş.

1293

 Sosyal medya da, CHP ‘nin kedisi Şero ile  tartışan milletvekili artık Zaytung(Zaytung mizahi ve ironik haberler veren, Türkiye merkezli bir internet sitesidir)haberlerinin konusu haline gelmiştir.

Bu  değerlendirmemi sakın kedileri değersizleştirmek anlamında okumayın, sorun;sosyal medyada Şero adına açılmış bir hesapla tartışacak kadar polemikten medet ummak meselesidir.

Sosyal medyayı takip edenler bu tartışmaya vakıf olmuşlardır.

Sosyal medyayı takip etmeyenler için ,Şero ile aralarındaki tartışmayı sizlere bir aktarayım da; milletvekilinin içersinde bulunduğu ruh halini,yaşadığı dramı biraz düşünün isterseniz!

Tükenmişlik sendromudur, AKP’nin açıklamamış olduğu seçim bildirgesindeki popülizmin getirmiş olduğu çaresizliğin ruh halidir;Şero  ile yapılan polemik …

Polemik,Şero`nun, Ahmet Davutoğlu`na hitaben yazdığı "Vaadleri atıp tutuyordunuz da kaynak nerede kaynak" mesajı ile başladı..

Şero`nun bu twitine, AKP  Çanakkale Milletvekili Turan, kendi twitter hesabından yanıt verdi. "Benim adım Kemal diyene inanıyorsunuz ya :)" yazan Turan, her vaadin kaynağının olduğunu söyledi.

Şero hesabından buna karşılık "Kaynak bulsanız onu da çalarsınız. Biz o yüzden kaynağımızı söylemedik" yanıtı geldi.

 Turan ise, "Yenileyin bu iftiranızı ve hakaretinizi, sittin sene 17 puan arkadan sadece hakaret edebileceksiniz yoksa" diye yazdı.

 

Kedi şero`nun milletvekiline yanıtı da gecikmedi; "İstediğiniz kadar bağrının sittin sene O`nu başkan yaptıramayacaksınız".

 

Bülent Turan`ın buna karşılık yazdığı "Muhtar olamayacaktı" twitine ise Şero`dan "Sürekli muhtarları toplamasının sebebi o travmadan dolayı mı? He şimdi anladım" oldu.

Bülent Turan’ı panikleterek Şero ile polemiğe girmesine neden olan ruh halini anlayabilmek için 7 Haziran seçimleri öncesine gitmek gerekir.

CHP ve HDP ekonomik programlarını açıkladıklarında; gerek asgari ücretin arttırılması gerek emekli maaşları, gerekse toplumun diğer kesimleri için yapılacak ekonomik iyileştirmeler karşısında AKP’nin tavrı, “kaynağını  nereden bulacaksınız,populizm yapmayın” şeklinde olmuştu.

Hatta Maliye  Bakanı Mehmet Şimşek; “bu kaynağı bulun bende oyumu CHP’ye vereceğim” şeklinde  bir tepki göstermişti.

7 Haziran seçim yenilgisinden ders çıkararak, sanki 13 yıldır kendileri hükümet değilmiş gibi, bir anlamda ekonomik uygulamalarının başarısızlıklarını itiraf ediyorcasına; seçim bildirgesinde asgari ücretin 1300 TL  olacağını, diğer bir çok ekonomik konudaki 7 Hazirandaki yaklaşımlarını da değiştirerek , halka şirin gözükmek adına yapılan söylevler Şero’nun dikkatini çekince polemikçi Turan da hemen devreye girivermiş anlaşılan ….

Halkımız için çok önemli bir konu olan ekonomik sorunlar karşısında ciddiyetini yitirmiş bir siyasi yaklaşımın faturasının ağır olacağı gerçeği öyle anlaşılıyor ki; Bülent Turan’ın psikolojisini fena halde bozmuş!...

 Bugüne kadar Şero ile hiçbir milletvekili polemik yapmamışken, partisinin imajını kurtarmak üzere kendisini feda eden Bülent Turan Şero  ile ilk polemik yapan milletvekili  olarak tarihe geçecektir.

Buradan hareketle Bülent Turan’ın  Çanakkale’de yarattığı polemikler, itibarsızlaştırma operasyonları temelindeki karalama ve çarpıtma operasyonları şimdi daha iyi anlaşılmaktadır.

Fıtrat meselesi…

Ancak Zaytung haberleri çok değerli bir haber kaynağı kazanmıştır, hayırlısı olsun…

Bu arada Mehmet Şimsek’de sözünü tutarak, oyunu CHP’ye vermelidir.

Bülent Turan öyle diyor …