havadurum

CHP örgütleri Başkan Gökhan'ın yanında

2346

 CHP’de kongreler sürecinin tamamlanmasının ardından birlik ve beraberlik mesajları veriliyor, iktidar parolası ile Büyük Kurultay hazırlıkları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Merkez İlçe yönetimini ziyaret eden CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ilçe örgütlerine yönelik teşekkür ziyaretini sürdürüyor. Dün Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Merkez İlçe Yönetimi, Merkez İlçe Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte, CHP İl Yönetimini ziyaret etti. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve yönetiminin katıldığı ziyarette iktidar mesajı verildi. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ziyaret nedeni ile yaptığı açıklamada, “Bu hafta bütün ilçelerimize teşekkür ziyaretlerimizi yapacağız. Birlikte yapacağımız çalışmalarımızda da hep birlikte başarılara imza atacağımızı taahhüt ediyorum. Örgüt birlikte çalışmaktan başlıyor. Bütün örgütlerimizi kucaklayarak, yan yana çalışarak iktidar yolunda ilerleyeceğiz. Kurultayımızın adı iktidar kurultayıdır. İktidara giden yolu da örgütlerimizle birlikte, iç içe, birlik ve beraberlik içinde, dayanışma ile kucaklayarak sağlayacağız. Burada en önemli konumuz da, ortak aklın işletilmesi olacak. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız, bize oy vermiş olan veya vermemiş olan arkadaşlarımız bizim için önemli değil. Seçim bitmiştir, seçim sonrasındaki bütün konumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar mücadelesidir” dedi. 

 
“Çanakkale, yaşanabilir bir ülkenin parçası olacak”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ise, “Sizin ziyaretinizin ardından, Merkez İlçe Yönetimi olarak biz de, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte sizleri ziyaret etmek istedik. Zaten, örgüt seçimleri sürecini hep beraber yürütmüştük. Nihayet bu süreç tamamlanıyor ve artık çalışmaya başlayacağız. Beraber çalışacağımız kadroları biliyoruz, geçmişten aldığımız tecrübelerimiz var, Çanakkale halkına, partililerimize, seçmenlerimize yaşanabilir bir ülkenin parçası olan bir Çanakkale, onun öncüsü olan bir Çanakkale fotoğrafını hep birlikte oluşturacağız. Sizlere ve yönetim kurulu üyelerinize ve tüm CHP örgütlerine, Merkez İlçe olarak saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Kolaylıklar diliyoruz, her zaman emrinizde olacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi. 
 
“Belediye Başkanımızın yanındayız”
Şubat ayı Belediye Meclisi toplantısındaki ifadeleri nedeni ile hedef gösterilen, hakkında karalama kampanyası başlatılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ilgili gelen soruları da yanıtlayan Uyanık ve Ural, “Belediye Başkanımızın yanındayız” dediler. Uyanık, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Çanakkale Belediye Başkanı tecrübeli bir siyasetçidir. Onun ötesinde yüzde 61’e yakın bir oyla, Çanakkale halkının büyük bir desteği ile seçilmiştir. Ne söyleyeceğini ve ne söylemeyeceğini de gayet iyi bilir. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki bir yöneticinin teröristlerle bağdaştırılır bir noktaya çekilmeye çalışılması, Türk askerini ve ordumuzu, güvenlik güçlerimizi yıpratacak bir söylemin içinde olmasını beklemek hayaldir. Böyle bir çıkarım içinde olanlar, çok zorlama bir çaba içindedir. Bu arkadaşların aynaya bakmasını öneriyoruz. Türkiye’de en son ihtiyacı olan şey, birbirimizle kavga etmemek, birbirimizi ötelememek, örselememektir. CHP’nin her unsuru, hem örgütleri, hem yerel yöneticileri, bulundukları konumun hakkını verir, milliyetçiliği de kimseden öğrenecek hali yoktur. Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na bakmaları yeterlidir. Eğer bir hareket yapılıyorsa ve ülke menfaatleri söz konusu ise bunun her noktasında Cumhuriyet Halk Partisi, tepeden tırnağa, en sade üyesine kadar aklıyla yüreğiyle vardır. Çocuklarını mazeret bildirerek, mazeretlerle askere gönderemeyenlerin, bu süreçte oturup başını öne eğmesini bekleriz. Dolayısıyla ben, ülkenin güvenliği noktasında, hayatlarını kaybeden, şehit olan, gazi olan tüm güvenlik güçlerimizin her zaman arkalarında olduğumuzu güçlü bir biçimde ifade etmek isterim. Öyle bir sorunumuz yoktur. Aslolan ülkenin bütünlüğüdür, ülke sınırlarına sahip çıkma bilincidir. Bu ülkede insanca yaşama ve komşuları ile barış içinde yaşama çabasıdır. Bunun böyle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaman da bizi haklı çıkarmıştır” dedi. Metin Ümit Ural ise, “Şuanda Türkiye, çok zor bir dönemden geçiyor ve yaşanılan gerçeklerle, yansıtılanlar aynı değil. Basına yapılan son derece bir baskı var ve Türkiye’de yanlış bir şekilde kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Çanakkale’mizde de böyle bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılmasına son derece tepkiliyiz, son derece karşıyız. Belediye başkanımız, çok tecrübeli bir siyasi arkadaşımız, dostumuz. Ne diyeceğini, ne dediğini bugüne kadar bilmiştir, bundan sonra da bilecektir. Söylediğinin bir kelimesinin alınarak başka bir şekilde yönlendirilmeye çalışılmasına karşıyız. Belediye Başkanımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş