havadurum

CHP ve STK'lardan alternatif anma töreni

1053

 10 Kasım Ata’yı anma resmi törenlerinin ardından CHP tarafından alternatif anma töreni düzenlendi. İyi Partili yöneticilerinde katıldığı törene CHP YDK üyesi Serdar Soydan, İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, STK, kurum ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. STK ve Kurumların temsilcilerinin Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla birlikte vatandaşlarda anıta çiçekler bırakarak Atatürk`e saygılarını sundular. Çelenk sunumunun ardında CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Güneşhan konuşmasında; Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, başta mazlum milletler olmak üzere, tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bedenen aramızdan ayrılışının yıldönümünde saygı, rahmet, minnet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmanın mücadelesini verdiğimiz bugünlerde ilhamımız, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan Ulu Önder Atatürk’ün “Milletin kayıtsız şartsız egemenliği” anlayışına dayalı devrimci fikirleridir” dedi.

 
“Atatürk’ün en büyük eseri sonsuza kadar var olacak olan Türkiye Cumhuriyeti’dir”
Güneşhan konuşmasında; “Her geçen gün O’nun büyük dehası ile kurduğu Cumhuriyetin ve mimarı olduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Atatürk’ün ilke ve devrimleri bize, tüm bölgemize ve dünyadaki mazlum milletlere ışık tutmaya devam etmektedir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri sonsuza kadar var olacak olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.  Cumhuriyet kula kulluk zincirlerini kırmış, bu topraklarda yaşayan herkesi eşit hak ve sorumluk sahibi yurttaş olarak bu ülkenin asli sahibi haline getirmiştir. Bu ülkede egemenlik bir şahıs, zümre veya grubun değil milletindir. Bugün için Egemenlik halktan alınıp tekrar saraya verilmiş olabilir. Ancak milletimiz kula kulluk zincirlerini ilk genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde boynundan çıkartıp, bir daha asla takmayacak, özgürlüğünü ve temel haklarımı tek bir kişinin insafına bırakmayacak ve bu ülkeyi yönetmeye de bundan sonra devam edecektir.  Atatürk’ün devrimleri ve eserleri sayesinde bu ülkenin bütün çocukları,  bu ülkenin bütün makamlarına gelme hakkını kazanmış, halkımız kendi kendini yöneterek kendi kaderini kendi belirleme gücüne sahip olmuştur. Unutulmamalıdır ki bugün bu ülkede bir makam veya mevki sahibi olarak, büyük milletimize hizmet etme ayrıcalığına sahip olan herkes bunu Atatürk ve devrimlerine borçludur. Bugün bağımsızlığımızı yok etmek, milletimizin sahip olduğu, egemenliği türlü yollarla gasp ederek, egemenliği eline almak, özgürlüğü yok ederek kula kulluk esasına dayanan bir rejim peşinde olanlar hedeflerine asla ulaşamayacak, halkımızın çelik iradesi karşısında hezimete uğrayacaklardır” dedi.
“Özgürlüğü korumak bu ülkede yaşayan herkesin görevidir”
“Özgürlüğü yok etmeye çalışanların karşısına dikilerek, özgürlüğü korumak bu ülkede yaşayan herkesin görevidir” ifadelerini kullanan Güneşhan; “Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi bugün de karşı karşıya olduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Laiklik, din ve vicdan özgürlüğünün garantisi devlet yönetimde liyakat esasının temeli, eşit yurttaş olarak birlikte barış ve huzur içerisinde yaşamamızın da teminatıdır. Onun bize emanet ettiği Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Bu anlayış ile yoksulluğu yok etmek, gelir adaletsizliğin ortadan kaldırmak ve bu ülkenin bütün çocuklarının kendi güç ve imkânlarıyla refah içerisinde yaşamasını sağlamak devletin görevidir. Cumhuriyetin 12. yıl kutlamaları sırasında kendisinin veciz bir şekilde ifade ettiği gibi “Atatürk bizden biridir.” Büyük kahraman bunu ifade ederek bizlere bir gerçeği haykırmaktadır. Bu ülkede yaşayan herkes bu ülke üzerinde bir Mustafa Kemal olarak sorumluluk sahibidir. Bugün olan olaylara seyirci kalamayız, adaletsizliklere, haksızlıklara elimiz kolumuz bağlı duramayız. Vatanı koruma sırası geldiğinde bir yana çekilemeyiz, haksızlıkların karşısında durmak, adaletsizlikleri yok ederek, adaleti hakim kılmak, özgürlüğü yok etmeye çalışanların karşısına dikilerek, özgürlüğü korumak bu ülkede yaşayan herkesin görevidir. Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi bu görevin bilinci ve sorumluluğu ile demokrasimizi güçlendirecek, adaleti sağlayacak ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş