havadurum

ÇOMÜ'de istifaların ardından yeni atamalar yapılıyor

1548
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) geçtiğimiz günlerde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Suat Uğur ile Genel Sekreter Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu`nun aralarında bulunduğu istifalar silsilesi yaşanmıştı. ÇOMÜ`de istenen ve beklenen başarının yakalanmadığı gerekçesi ile Rektör Sedat Murat`ın istifalarını istediği üst düzey yöneticiler, istifa ederek üniversite yönetiminin yeni atamalar yapmasının önünü açtı. 
 
Kanten, Akdur ve Monus`un atamaları yapıldı
ÇOMÜ`de istifaların ardından, önceki gün Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Suat Uğur, Rektör Yardımcılığı görevlerini Prof. Dr. Pelin Kanten ve Prof. Dr. Okhan Akdur`a devretti. ÇOMÜ Genel Sekreterliği`ne ise Ayhan Monus atandı... ÇOMÜ`de istifaların istenmesine neden olan başarının, yeni yapılan atamalarla ne kadar sağlanacağı ise merak konusu. Hafta sonu itibariyle görevlerine başlayan Genel Sekreter ve Rektör Yardımcılarının, ÇOMÜ`nün akademik ve idari başarısına ne ölçüde katkı sağlanacağı, hem ÇOMÜ`lü akademisyenler hem de kamuoyunca yakından izleneceğe benziyor... 
 
Erenoğlu 8 aydır görevdeydi!
ÇOMÜ`de şok etkisi yaratan isimlerin başında ise, Genel Sekreterlik Görevini Mart ayından bu yana yürüten, 2015 yılından itibaren ÇOMÜ Senato üyeliği yapan, Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü başarılı akademisyen Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu geliyor. Üniversitede kurum içinde sevilen isimlerden biri olan, genç ve başarılı akademisyen Erenoğlu`nun istifası üzüntü yarattı. ÇOMÜ içinde, bir başarı ve başarısızlıktan söz edilirken, 8 aylık bir idari yöneticinin istifasının istenmesinin doğru olmadığı belirtiliyor.
(Atilla Akın) 
Paylaş