havadurum

Çağlayan uyardı; "Rehavete kapılmayın, siyasetin zemini kaygandır"

970
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorunu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 4.5 milyon mağduru olan ve yıllardır gündemde öncelikli yerini alan EYT sorununa ilişkin ne olacağı, nasıl yol izleneceği, düzenlemelerin neyi kapsayıp neyi kapsamayacağı ise büyük merak konusu. Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (ÇEYTD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan ise EYT mağdurları uyararak, "Her zaman dediğimiz gibi siyasetin kaygan bir zemin olduğunu, geçmiş tecrübelerimizden biliyoruz. Bu bağlamda EYT yasasını, haklarımızın geri iadesini, Resmi Gazete`de görmediğimiz sürece, rehavete kapılmadan mücadelemiz devam edeceğiz" dedi.
 
"EYT`lilerin hak arayışı tarihteki yerini alacaktır"
Çağlayan, "Yıllardır birçok zorlukla, haksız ithamlarla karşılaşmamıza ve kabul edilemez algılara maruz kalmamıza rağmen, mücadelesini verdiğimiz hak arama arayışımızın; yapılan açıklamalar ile dünden bu güne siyasi partilerin desteğini alarak ilerledik. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da Aralık ayına işaret ederek, yılsonuna kadar EYT sorunun çözüleceğini söylemesi, bu haklı mücadelenin nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir. Yıllardır yapmış olduğumuz bu hak arama mücadelesi ve başarısını tarih yazacaktır. EYT Federasyonu, EYT dernekleri ve bu mücadelede elini taşın altına koyup "hakkım" diyerek, kırmadan dökmeden kanunların vermiş olduğu izinler çerçevesinde, mücadele eden ve sadece "haklarımızın iadesini istiyoruz" diye haykıran; EYT mağdurlarının başarısıdır" sözlerine yer verdi.
 
"EYT yasası sır gibi saklanıyor"
Geçtiğimiz dönemlerde de EYT yasasının çıkacağına dair çokça söylemler olduğuna dikkat çeken Başkan Çağlayan, "Ama her zaman dediğimiz gibi siyasetin kaygan bir zemin olduğumu geçmiş tecrübelerimizden biliyoruz. Bu bağlamda EYT yasasını, haklarımızın geri iadesini, Resmi Gazete`de görmediğimiz sürece rehavete kapılmadan mücadelemiz devam ediyor ve edecektir. Şu ana kadar yasanın nasıl çıkarılacağı hakkında bir bilgi bizlere maalesef verilmedi, verilmiyor. Sır gibi saklanıyor. TV`lerde, pazarda, çarşıda her yerde; EYT konuşuluyor. Bu konuda da şu ana kadar net bir açıklama yapılmaması bilgi kirliliği yaratıyor. Eğer yapılan açıklamalar doğrultusunda, yıl sonuna kadar haklarımız yeni mağduriyetler yaratılmadan iade edilirse bu namuslu hak arama mücadelesinin başarısı taçlanacak, tarihte yerini alacak ve örnek alınacaktır. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Bu süreçte EYT mağdurları rehavete kapılmadan, haklarına daha sıkı sarılıp sahip çıkmalıdır" ifadelerinin altını çizdi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş