havadurum

Çalışan Gazeteciler Günü'ne anlamlı sergi

800

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Çanakkale Valiliği bünyesinde gerçekleştirilen anlamlı sergi ile kutlandı. Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen sergide, yerel gazeteler ağırlıklı olmak üzere, ‘Troya 2018 Yılı’na ait haberler yer aldı. Sergi açılışına, Vali Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ile Kurum Müdürleri, gazete çalışanları, sahipleri ve temsilcileri katıldı. Vali Orhan Tavlı tarafından açılış konuşması ile başlayan sergi, gazete sahipleri ve temsilcilerine Vali Tavlı tarafından plaket sunulması ile devam etti.  Basın mensupları ile beraber sergi açılışını yapan Vali Tavlı, çalışanlara tek tek karanfil verdi. Gazete sahipleri ile beraber sergide yer alan haberleri tek tek gezen Vali Tavlı, son olarak basın mensupları için verilen kokteyle katıldı. Açılış konuşmasında çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Vali Tavlı; “Basın mensuplarımızın yapmış oldukları; haber, yorum ve görüşleri bizlere her daim çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamış ve yol göstermiştir” dedi. 

 
“Gazetecilerin çalışmaları bizlere her zaman fayda sağlamıştır”
“Milletimizin ortak sesi olması ötesinde kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diyerek başlayan Vali Tavlı; “Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileri ile toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, vatandaşımız ile devletimiz arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları; haber, yorum ve görüşleri bizlere her daim çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamış ve yol göstermiştir. Bu nedenle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Önemli katkılarınız bulunmakta”
Vali Tavlı konuşmasına; “Gece gündüz demeden zor şartlar altında fedakarca görev yapan siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın, ilimizin; sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi, kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımız ile paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde önemli katkılarınız bulunmaktadır” dedi. 
 
“Troya Yılı’na verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz”
Basın mensuplarına Troya Yılı’na verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Vali Tavlı son olarak; “Hepimizin bildiği gibi hükümetimiz Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte 2018 yılını Troya Yılı olarak ilan etti. Tüm dünyada yürütülen tanıtım kampanyası sayesinde Çanakkale’miz dünya, kültür ve sanat turlarının önde gelen destinasyonlarından biri haline gelmeye aday oldu. Troya Yılının ilan edilmesi ülkemiz açısından da önemli bir sanat ve turizm hamlesi oldu. Troya Yılı sadece uluslararası organizasyonları ilimize getirmesi, aynı zamanda bir domine etkisi oluşturarak birçok organizasyonun, sanatsal faaliyetin önünü açtı. İlimize, ülkemize bereket ve canlılık getirdi” ifadelerini kullandı.  (Eren Aşnaz)
Paylaş