havadurum

Çan Çevre Derneği Başkanı Yıldız "ODAŞ'a dur diyecek yetkili yok mu?"

1790

 

Çanakkale’yi saran Termik Santraller, zehir salmaya devam ediyor. Çan’a kurulan ODAŞ Termik Santrali ‘nin kurulma sürecinde santrale karşı birçok defa şikayet ve suç duyurusunda bulunulmuş, santralin 50 yıllık hurda santral olduğu ve telafisi imkansız zararlara yol açabileceği sebebi ile yürütmenin durdurulması için dava açılmıştı. Geçtiğimiz yıl kömür depolama alanında çıkan yangınla birlikte gaz sıkışması sonucu patlama gerçekleşmiş, 6 işçi yaralanmıştı. Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız, ODAŞ’tan çıkan siyah dumanları sosyal medya hesabında paylaşarak açıklamada bulundu. ODAŞ’ın denetlenmesi için yirmi iki köy muhtarının il Çevre Müdürlüğüne dilekçe verildiğini belirten Yıldız; . “ODAŞ`a sadece elli bin lira para cezası verildiği gelen cevapta ifade edildi. İnsan hayatı ve çevre katliamının cezası bu mu?” dedi. Yetkilileri santralin üretiminin durdurulması için göreve davet eden Yıldız; “ODAŞ, Çan`a kurulmuş bir zehirleme fabrikası gibi çalışıyor” dedi.

 
“İnsan hayatı ve çevre katliamının cezası bu mu?”
Yıldız açıklamasında; “Deneme üretimine geçtiğinden beri bacalarından zehir salan ve doğal bir cennet olan Çan ve çevresini kül ve dumana boğan ODAŞ Termik Santraline dur diyecek bir yetkili, makam yok mu? Termik santralin çevresindeki yirmi iki köy muhtarının konu ile şikayet ve ODAŞ`ın denetlenmesi ile ilgili dilekçeler, Çan Çevre Derneği`nin dilekçesiyle birlikte il Çevre Müdürlüğüne verildi. Konu defalarca İl Çevre Müdürü ile yardımcılarına anlatıldı. ODAŞ`a sadece elli bin lira para cezası verildiği gelen cevapta ifade edildi. İnsan hayatı ve çevre katliamının cezası bu mu? Çanakkale Valiliğini Çan ve çevresini cehenneme çeviren bu termik santralin üretimini durdurması için göreve davet ediyorum. ODAŞ, Çan`a kurulmuş bir zehirleme fabrikası gibi çalışıyor” dedi. 
 
“Cennetin ortasından bir cehennem yaratılmasına göz yumduk”
ODAŞ, Çan`a kurulmuş bir zehirleme fabrikası gibi çalıştığını belirten Yıldız; “Hep söylerim bu şehrin sahipleri yok. Bu cennetin ortasından bir cehennem yaratılmasına göz yumduk ya... Bu aymazlığın bedelini öderken bağırmayın” dedi.      (Eren Aşnaz)
Paylaş