havadurum

Çanakkale'de CHP'ye soruşturma iddiası!

1067
Çanakkale Belediyesi`ne ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`nde "yasaklı ırk" köpeklerin birbirlerini yediklerine dair görüntülerin paylaşılmasının ardından, İçişleri Bakanlığı`nca soruşturma yapmak üzere Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmişti. Müfettişin inisiyatifiyle Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay ve Veteriner Müdür Vekili Mustafa Cesur`un görevden alındıkları Çanakkale Valiliği açıklaması ile duyurulmuştu. 
 
CHP Valilik Bahçesi`nde toplanarak tepki göstermişti 
Mutluay`ın 1 Nisan Cuma günü mesai saatinden sonra görevden alınmasına tepki gösteren CHP İl Örgütü, aynı gün akşam saatlerinde Çanakkale Valiliği bahçesinde açıklamada bulunmuştu. Aralarında İl Başkanı Metin Ümit Ural, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve il yöneticileri ile bazı partililerin bulunduğu yaklaşık 20 kişilik bir grup burada açıklamada bulunarak görevden uzaklaştırma kararına tepki göstermişlerdi.
 
İddia: Valilik bahçesinde yapılan açıklamaya soruşturma açıldı
Çanakkale Valiliği tarafından akşam saatlerinde Valilik Bahçesi`nde yapılan açıklama nedeni ile suç duyurusunda bulunulduğu iddia edilirken, bazı CHP`lilerin ifadeye çağrıldıkları ileri sürüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, kendisine yönelik herhangi bir bildirimde bulunulmadığını ifade ederek, "Bir arkadaşımızın ifade işlemi için çağrıldığını öğrendim" dedi. Ural, "Ben herhangi bir ifadeye çağrılmadım. Dün akşam itibariyle bazı duyumlarım oldu. İl örgütü olarak bir araya gelerek bu konuyu değerlendireceğiz. Şuanda net bilgi yok. Ancak bir arkadaşımız emniyet tarafından çağrılmış, o akşam Truva Atı önünde yapılan toplanma olayı ile ilgili bir soruşturma ya da sorgulama başlatıldığından bahsedilmiş. Yapacağımız toplantıda bilgi toplayacağız. Gerekirse de emniyete gideceğiz" 
 
"Kötü bir niyet yok"
"Burada yapılmış kötü bir niyet asla yoktur" diyen CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, "Burada görevden alınmanın bir Cuma günü mesai saatinden sonra yapılması konusunun valiliğin basın üzerinden duyurması vardır. Orada toplandıysak bile, orada toplanmamızın gerçeği nedir? Taşkınlık olmaması ve bu konuya tepki gösteren insanların sakinleştirmesi konusudur. Biz de onu yaptık" dedi.
(Eren Aşnaz-Seçkin Sağlam)
Paylaş