havadurum

Çanakkale'de Spor

426

 Ç.Belediyespor ve KALE 1957

Türkiye Kadınlar Voleybol 1.ligde yer alan Çanakkale Belediyespor ile Çan ekibi KALE 1957 takımını 10 Kasım 2019 tarihinde zorlu rakipler bekliyor. Pazar günü saat 15.00’de Çanakkale Belediyespor Bolu’nun 17 Temmuz Spor Salonu’nda hedefli Bolu Belediyespor’un konuğu olacak. KALE 1957 ise Çan H.İbrahim Eriç Spor Salonu’nda saat 14.00’de İstanbul temsilcisi Küçükyalı Spor Kulübü takımı ile karşılaşacak. Çanakkale Belediyespor, zorluk seviyesi yüksek maçta mücadele ederken, KALE 1957 nispeten zayıf rakibini ağırlayacak.
 
Biga Çiçeklidedespor 
Geçen yıl olduğu gibi bu sezon da Türkiye Kadınlar Voleybol 2.Lig, 2.Grup’ta mücadele veren Çiçeklidedspor ilk 5 maçından 3’ünü kazanırken, 2’sini de kaybetti. 10 Kasım 2019 pazar günü saat 14.00’de Manisa Atatürk Spor Salonu’nda iddialı Manisa ATA Okulları takımı ile karşılaşacak Çiçeklidedespor, rahatsızlanan oyuncularının da düzelmesiyle maça tam kadro halinde çıkacak.  
Bigaspor ve Bozcaadaspor
Çanakkale futbolunu, bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Bigaspor ile Bozcaadaspor temsil ediyor. 7. hafta maçları geride kalan ligde; namağlup Bigaspor topladığı 15 puanla ve averajla Tekirdağspor’la birlikte zirveyi paylaşıyor. 8 puanlı Bozcaadaspor 14 takımın yer aldığı klasmanda şimdilik 11. sırada bulunuyor.  Bigaspor, 10 Kasım 2019 pazar günü saat 14.00’de İlyas Bayram Stadı’nda İstanbul ekibi Ortaköy’ü konuk edecek. Bozcaadaspor ise aynı gün ve saatte deplasmanda Vizespor’la karşı karşıya gelecek. 
Çanakkale Ustalar Ligi 
Geçen hafta sonu ilk maçları oynanan Ustalar Ligi’nde 8 Master takımı mücadele veriyor. Bu kategoride 9 Kasım 2019 cumartesi günü saat 19.00’da Ezine İlçe Sahasında Ezine – Ayvacık Masterları ve 10 Kasım 2019 pazar günü saat 15.00’de Gökçeada’da Gökçeada – Boğazgücü Masterları kozlarını paylaşacak.  Ayrıca, pazar günü saat 18.00’de Gençlik Merkezi sahasında Güney Marmara Federasyonu ligi maçında Çanakkale 18 Mart Masterları ile Çan Masterları karşılaşacak.     
 Yerel Futbol Ligleri 
 Çanakkale Amatör Kümelerine 9 ve 10 Kasım 2019 cumartesi – pazar günü devam edilecek. Süper Amatör, 1.Amatör, U-16 ve U-14 kategorilerindeki müsabakalar merkez, ilçe ve belde sahalarında gösterime girecek. Karşılaşmaları Çanakkale hakemleri yönetecek. 
Klasman Hakemlerine görev
Çanakkale’nin Süper Lig’de bulunan Üst Klasman Hakemi Ali Şansalan yarın (cumartesi) Başkent’in Eryamanlar Stadı’nda saat 15.00’de başlayacak Gençlerbirliği – İ.M. Kayserispor maçında düdük çalacak. Önceki haftalarda Beşiktaş ve Fenerbahçe müsabakalarını da başarıyla yöneten Ali Şansalan, Süper Lig’in ağırlıklı hakemleri arasında yer alıyor. 3. ve 2.liglerde görev yapan diğer Çanakkale Klasman Hakemi Okan Kayataş ise yarın (cumartesi) İstanbul Alemdağ Stadı’nda saat 13.30’da başlama düdüğü çalınacak Modafen – M.Park Batmanspor maçını yönetecek. Bu müsabaka, düşme hattında  bulunan takımlar için oldukça önem taşıyor.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş