havadurum

Çanakkale'de korkutan korona haritası

14991

Koronavirüs vakaları hızlı artışına devam ediyor. Dün itibari ile günlük vaka sayısı ülke genelinde 417 bini geçerken, Çanakkale`nin koronavirüs haritası ise korkutucu tabloyu ortaya koyuyor. Vaka sayıları hızlı artışını sürdürürken, yeni genelgelerle tedbirler de yeniden sıklaştırılıyor. Tabipler Odası tarafından Çanakkale`de vaka sayıları açılanırken, günlük vaka sayısının 120`nin üzerine çıktığı belirtildi. Uzmanlar, vakalar ve tedbirlerle ilgili açıklamalarına da devam ettiler. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, özellikle sağlık personeli eksikliğine dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı tarafından bazı Sağlık İl Müdürlüklerine Asemtomatik yani (bulgusu yok ancak bulaştırıcılığı olan) şeklinde personel pozitif olsa dahi çalışmaya devam edeceği yazısı gönderildiğini belirtti. Erensoy, ÇOMÜ`de de başta hemşire ve hasta bakıcı olmak üzere personel yetersizliğinin olduğunu belirtirken, Prof. DR. Alper Şener yaptığı paylaşımda; "Aşı turlarına hazırlıklı olun!.." dedi. 

"Sağlık çalışanı yetersiz, dolayısı ile `çalışsın` deniliyor"
Hasta sayısındaki artış devam ediyor. Önümüzdeki süreçte kısıtlamalar yeniden gelmek zorunda. Son olarak 120 vakaydı ve kısıtlama olmadıktan sonra vaka sayısı bu sayının altına düşmez. Üniversite hastanesinin sağlık çalışanı sayısı çok sınırlı, hemşire sayısı çok az. Bütün yaz boyunca Sağlık Bakanlığı`nın personel temini için fırsatı vardı ancak bunu yapmadılar. Bundan sonra çok zorlu bir sürece girilirken, biz bu sürece yetersiz bir sayıyla giriyoruz. Özellikle hemşire sayısı, hastabakıcı sayısı, temizlik personeli... bunlar sayı olarak çok yetersiz. ÇOMÜ`de ki sayı özellikle yetersiz. Birçok ile Sağlık Bakanlığı`ndan pozitif çıkan, Asemtomatik (yani bulgusu yok ancak bulaştırıcılığı var) sağlık çalışanı için `çalışmaya edecek` yazısı gönderildi. Çünkü sağlık çalışanı yetersiz, dolayısı ile `çalışsın` deniliyor. Bu, `sen yeterli önlem alamamışsın, yeterli istihdam sağlayamamışsın...` demek" dedi. 
 
"Aşı turlarına hazırlıklı olun"
Sosyal medya hesabından açıklamalarına devam eden Prof. Dr. Alper Şener; "1.Devletin ayağına getirdiği ilacı yan etki yapabilir diye almayıp, yoğun bakıma alınanlara SGK hastane ücreti ödememeli- ilaç uyumu belki düzelir 2.Karantinaya uymayıp gezenler tespit edildiğinde, iyileştikten sonra pandemi hastanelerinde zorunlu toplum hizmetine alınmalı- bağışık oldukları için riskleri olmadığı gibi, iş gücüne bir faydaları olacaktır, aşı turlarına da hazırlıklı olun!" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş