havadurum

Çanakkale'de spor

565

 3 KASIM’da başlayacak Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde yine zorlu bir sezon yaşayacak Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı hazırlık maçları serisini sürdürüyor. İki hafta önce Çanakkale’de Sarıyer Belediyespor’la 2 müsabaka oynayan Mavi-Beyazlı takım sonraki günlerde 11.Geleneksel Barış Turnuvası’nda Fenerbahçe, Nilüfer Belediyespor ve Rumen takımı Targoviste ile yaptığı özel maçlarda testten geçti. Hafta içinde ise İstanbul’da güçlü Vakıfbank ve Sarıyer Belediyespor’la birer özel müsabaka daha oynayan Çanakkale Belediyespor’un 3 ya da 4 Kasım’daki ilk lig rakibi Galatasaray. Bu karşılaşma İstanbul’da oynanacak.  

 
ÇANAKKALE’yi Türkiye Bayanlar Voleybol 2.Lig, 2.Grupta temsil eden takımlardan; Çan KALE 1957 21 Ekim 2018 Pazar günü saat 14.00’te Çan Spor Salonu’nda Körfez Eğitim takımı ile karşılaşacak. Çan KALE 1957 bu ligde oynadığı 2 maçı da kazanmıştı. Bu grubun diğer Çanakkalelisi Biga Çiçeklidedespor Pazar günü saat 17.00’de Yalova deplasmanında Çiftlikköy Belediye takımı ile karşı karşıya gelecek. İlk 3 maçını galibiyetle tamamlayan Yeşil Bayramiçspor Bayanlar Voleybol takımı ise hafta sonunu fikstür gereği Bay olarak geçirecek.    
 
TEKERLEKLİ Sandalye Basketbol 1.Lig’de yer alan Çanakkale Boğazgücü geçen hafta sonu deplasmanda oynadığı sezonun ilk hafta maçında Aydın ekibine mağlup olmuştu. Çanakkale Boğazgücü maratonun ikinci maçını 21 Ekim 2018 Pazar günü saat 13.00’de 18 Mart Spor Salonu’nda İskenderun temsilcisi ile yapacak. Ekonomik nedenlere bağlı olarak geçen yılki kadrosunu koruyamayan Çanakkale Boğazgücü’nün bu sezon sıkıntılı müsabakalar geçireceği sanılıyor. 
 
BAL’da 4. hafta maçları geride kaldı. Biga Adaspor 7, Bigaspor 6 ve Ç.Dardanel 4 puan topladı. Zorlu maratonda 21 Ekim 2018 Pazar günü saat 15.00’de kritik müsabakalar oynanacak. Biga İlyas Bayram Stadı’nda Biga Adaspor ile Çanakkale Dardanel Çanakkale derbisinde karşı karşıya gelecek. Bu maçı kazanan uzun lig boyunca önemli bir avantaj sağlayacak.  BAL’ın 14 takımlı 11’nci grubunda yer alan diğer Çanakkale ekibi aynı gün ve saatte deplasmanda zayıf rakip Çerkezköy 1911 takımı ile karşılaşacak. 
 
ÇANAKKALE’de Büyükler futbol liglerine devam edilecek. 20 ve 21 Ekim 2018 tarihlerinde oynanacak Süper Amatör Lig (2.hafta) ile 1.Amatör Lig (1.hafta) takımları maçlarını kazanmak için mücadele verecekler. Müsabakalar Çanakkale merkez sentetik saha ile ilçe ve beldelerde oynanacak. Ayrıca, Çanakkale yerel futbol ligleri kapsamında U-15’ler maçlarının 4. hafta karşılaşmaları gösterime girecek. 
Hazırlayan; Yusuf Sonkurt
Paylaş