havadurum

Çanakkale'de tek! Midye Bar

7013
İşletme hakkında bilgi veren ortak Sonay Yerli; "Şehirde olmayan bir konsept açmaya karar verdik. Buna da üçümüz ortak karar vererek midyede karar kıldık. Sonra midyenin yanında alkol olması gerektiğini de düşünerek alkollü bir işletme yapmaya karar verdik. Dükkân ismini de bu konsepte uygun olarak Midye Bar olarak belirledik" dedi. 
 
Midye Bar menüsü hakkında konuşan Yerli; "İşletme isminden de anlaşılacağı gibi ana ürünümüz midye ve midyeyle yapılacak çeşitli ürünler. En çok tercih edilen ürünümüz midye dolma. Sıcak ve soğuk olarak servis ediyoruz. Koronadan kaynaklı soslu midyeye geçiş yapamadık. Ama kısa zaman içerisinde bunu da faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. İkinci en çok tercih edilen ürünümüz midye tava. Beyaz şarap ile taratorunu hazırlıyoruz. Özel sosumuzla beraber servis ediyoruz. Bunların yanında müşterilerimiz tercih ederse patates kızartma, bira tabağı, soğan halkası, sosis tava, kalamar tava gibi alternatiflerimiz mevcut. İçecek olarak ise meşrubat seçeneğimiz ve ithal yada yerli bira seçeneklerimiz var" dedi. 
 
İşletme hakkında bilgi vermeye devam eden Yerli konuşmasının devamında şunları söyledi; "Açılış saatlerimiz normalde öğlen 12.30 gece 02.00 arasındaydı. Koronadan kaynaklı şuan açılış saatimiz 12.30 akşam 21.00 arasında. Bu saatlerde dileyen müşterilerimiz 19.00`a kadar oturup servisimizden yararlanabilir. Ya da 21.00`a kadar eve paket servis ya da al-git seçeneğimizden faydalanabilirler. insanların bizi tercih etmesi şu sebeple oluyor genelde. Bir sloganımız var `taş yok kum yok`. Çalıştığımız fabrikalarda el değmeden hazırlanıyor midyelerimiz. Midyeler zincir sistemi adı verilen aynı kültür mantarının oluşturulması gibi kapalı çiftliklerde üretiliyorlar. Bu da özellikle boğaz konumunda toplanan midyelerden daha hijyenik bir üretim şekli. Tabi bu üretim şekli sattığımız midyeyi daha güvenilir kılıyor. İnsanlarda bunun bilincinde gönül rahatlığı ile bizden alışveriş yapıyorlar. Şuana kadar hijyen ve tat açısından bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Çünkü üretileni ve ürettiğimiz kısmı sürekli kendi içimizde denetliyoruz. Mottomuz kendimizin içine sinmeyen bir ürünü dışarıya da vermemek. Şuan sosyal medyada Instagram hesabımız mevcut. İsteyen müşterilerimiz midye bar ismini aratıp bizi takip edebilirler. Bize zaman ayırıp röportaj yaptığınız için sizlere teşekkür ederiz. Amacımız güzel hizmet vermeye devam etmek. Çanakkale halkını da işletmemize samimiyetle bekliyoruz."
(Atilla Akın)
Paylaş