havadurum

Çanakkale'den Kılıçdaroğlu'na tam destek

2090

 Kuruluşundan bugüne kadar 36 olağan ve 19 olağanüstü kurultay gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, 37’inci Olağan Kurultayını 25-26 Temmuz`da Ankara`da gerçekleştirecek. Kurultaya kısa bir süre kala, Çanakkale delegasyonu bir araya geldi. Önceki gün (Çarşamba) Kurultay doğal delegesi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, son il kongresinde Çanakkale Kurultay Delegeleri olarak belirlenen, önceki dönem İl Başkanı İsmet Güneşhan, Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz, Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan, Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, Eceabat İlçe Başkanı Metin Övün, Ezine İlçe Başkanı Caner Şahin, Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Parlak ve Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Genç bir araya gelerek kurultayı değerlendirdiler

 

“Sayın Genel Başkanımızın kurultaydan çok güçlü çıkması gerekiyor”

Gazetemiz Çanakkale OLAY’a kurultay sürecini değerlendiren Kurultay Delegesi ve önceki dönem CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Kurultaya hazırlanıyoruz. Bizim için kurultaylar çok önemlidir. Sadece partimiz için değil, ülkemiz için çok önemli. 37’inci Kurultayımızla birlikte, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesi ve güven tazelemesi konusunda herkes hemfikir. Elbette CHP’de başka adaylar da çıkabilir, ama ben bu dönemde başka bir adayın çıkacağını düşünmüyorum. Parti Meclisinin de sayın Genel Başkanımızın çalışmak istediği arkadaşlardan oluşacağı düşüncesindeyiz. Önümüzdeki dönemde, ilk yapılacak genel seçimlerde, partimizin iktidar olabilmesi için Millet İttifakı’nın güçlü olması gerekiyor. Millet İttifakı içinde bulunan partimizin Genel Başkanının da çok güçlü bir biçimde kurultay desteğini alacağını düşünüyorum” dedi.

 

“Üzerimize düşen görevi yapacağız”

Güneşhan, hem CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, hem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek’e hem de Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan’a destek vereceklerini ifade etti. Güneşhan, “Sayın Genel Başkanımız, kendi ekibiyle, kendi kadrosuyla kurultaydan çıkacak ve CHP’nin ilk genel seçimlerde iktidara gelebilmesi konusunda, tüm partililerimizle bizler de destek vereceğiz, üzerimize düşen görevi yapacağız. Dün akşam (Çarşamba günü) bir araya geldik, Salı günü de İl Başkanlığında bir toplantı olacak, onun davetini aldık. Bilindiği gibi sayın Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek’in yine Parti Meclisi’nde ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde olacağını düşünüyoruz ve destekliyoruz. Yüksek Disiplin Kurulu üyemiz sayın Serdar Soydan’ın da bu görevine devam etmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor. Kurultayımız ‘iktidar’ hedefiyle başarılı bir şekilde gerçekleşecek ve bizler de Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş