havadurum

Çanakkale'nin sesi Türkiye'nin 'O Ses'i oldu

5145

 Çanakkale’de türkü cafe-barların değişmez gruplarından, kentte Troia Festivali başta olmak üzere birçok etkinlikte sahne alan ve halkın sevdiği müzik gruplarının başında gelen Grup Ezgi’nin solisti Emre Okta, “O Ses Türkiye” isimli programa katıldı. Ünlü sunucu Acun Ilıcalı’nın sunduğu, Athena Grubu kurucularından Gökhan ve ünlü şarkıcılar Hadise, Murat Boz ve Yıldız Tilbe’nin jüri üyeliğini yaptığı, Türkiye’nin her bölgesinden birçok güzel sesin katılarak yarıştığı, en çok izlenen TV programlarından olan “O Ses Türkiye”de Çanakkale’nin en iyi seslerinden Emre Okta da yarıştı. Grup Ezgi solisti Emre Okta, “Şiire Gazele” adlı parçayı seslendirdi.

 
Mest etti
Çanakkale’de hem bir hayran kitlesine sahip olan, hem de kentte birçok açık ve kapalı alanda verdikleri konserlerle bilinen Grup Ezgi’nin solisti Emre Okta, söylediği “Şiire gazele” şarkısı ile hem jüriyi hem de stüdyodaki ve televizyon başında izleyenleri mest etti. Stüdyodaki izleyicilerin telefon ışıkları ile eşlik ettikleri Okta, yarışmaya eşi Serap Dal Okta ile katıldı. Söylenen şarkıyla mest olan Yıldız Tilbe, Okta’ya dönerek şarkıyı dinlemeye devam etti. Şarkının ilerleyen bölümlerinde başka dönen olmayınca, Okta, Yıldız Tilbe’nin takımında kendine yer buldu. 
 
“Doğduğum yeri ve doyduğum yeri çok seviyorum” 
Şarkısının bitiminde kendini tanıtan Emre Okta, aslen Karslı olduğunu ve uzun yıllardır Çanakkale’de yaşadığını ve sınıf öğretmenliği yaptığını ifade etti. Okta, “Doğduğum yeri de doyduğum yeri de çok seviyorum” dedi. Yıldız Tilbe ise, “Değişik bir ses tonun var, kimseye benzemiyor. Türk Halk Müziğini ben çok seviyorum. Hissettim söylediğini” dedi. Okta, ilerleyen turlar için hazırlıklarına başladı. Biz de Çanakkale OLAY Gazetesi ailesi olarak, Çanakkale’nin sevilen sesi Emre Okta’ya O Ses Türkiye’deki macerasında başarılar diliyoruz.
 (Seçkin Sağlam)
Paylaş