havadurum

Çanakkale'nin yeni ekibi 17 Bando eğlendirmeye devam ediyor

3207
Çanakkale`nin 2021 de kurulan 17 bando takımı yaz sezonuna düğünlerle, davetlerle eğlence vermeye devam etti. 2020 yılında temellerini atan ekip birçok organizasyona bando takımı olarak katılıp eğlenceler vermekte. Kendi yeteneklerini böyle bir ekip kurarak göstermek ve Çanakkale halkını eğlendirmek istediklerini belirttiler. Farklı şehirlerden gelen ekip üyeleri amaçlarının, balkan müzik tarzını yayarak halkı özel günlerinde eğlendirmek ve kendilerinin de eğlenerek coşku ile insanlara hitap etmek olduğunu savundular. 
"Amacımız eğlenmek ve eğlendirmek"
Ekip üyelerinden Fatih Sarıtarla; "Çanakkale 17 bando ismi ile kurduğumuz sokak müzisyenliği dediğimiz tamamen eğlenceye ve coşkuya yönelik bir ekibimiz var. Bandomuz branşlardan oluşup yaklaşık ekipte beş kişiyiz. Saksafon, trampet, trombon, davul ve trampetten oluşan müzik aletlerimizi ekibimizde kullanıyoruz. Amacımız eğlenmek ve eğlendirmek. Çanakkale`nin sokaklarının buna ihtiyacı var. Çanakkale düğünlerinin buna ihtiyacı var. Tüm Türkiye de çok yaygın bir şey. Ben Ankara`dan geldim, arkadaşlarım da çevre illerden geldi. Burada takım arkadaşlarımızın bir kısmı emekli, bir kısmı öğretim görevlisi. Tüm dünyada yaygın olan balkan müzik tarzını harmanlayarak Çanakkale`ye yaymak amacımız. Kitlemiz Çanakkale sokakları, düğünleri, gençleri, yaşlıları herkese hitap ediyoruz. 2020 yılında temellerini attık, 2021 yılında faal olarak bu işe başladık daha çok yeniyiz.
"Çanakkale`de tekiz, iddialıyız, çok güzel şeyler yapacağız"
Sarıtarla; "Üyelerimizden, Teoman Bey var kendisi trombon üstadı çok iyi bir müzisyen. Klarnet ve saksafon çalan Ahmet Bey var. Trampet çalan bir Ahmet Bey daha var. Alican Bey var, ritim üstadı davulda. Ben de naçizane kendi çapımda bateri çalan biriyim, davula bateriye aşığım. Trampet çalıyorum, kendi tasarladığım bir trampetim var bando takımımız da onu çalıyorum. Çanakkale de çok güzel işler aldık. Doğum günlerinde, düğün işlerinde yer aldık. Bir damadın evlilik teklifinde varız, nikâhında, geline evden aldığı ilk andan kınasına insanların en özel anlarında varız. Aldığımız tüm tepkiler olumluydu çünkü en güzel anın da coşkulu bir şekilde hep beraber eğleniyoruz. Çanakkale de çok yeni bir müzik akımı, biz bunu yaymak istiyoruz buna Çanakkale halkının daha açık olması gerekiyor. Yani bizi gördüğü anda şöyle bir dinlesin, baksın. Biz eski bir arkadaşız zamanında müzik yapıyorduk, bazı arkadaşlarımız kendileri askeri müzisyenlerdi, onlar ile hep beraber müzik yapıyorduk. Sonra bunu nasıl olurda kendi odamızdan sokaklara atıp insanlar ile paylaşırız dedik. Düğün bandosu dedikleri, Türkiye de aslında var olan fakat Çanakkale` de olmayan böyle bir şey kurduk arkadaşlarımızla. Çanakkale`de tekiz, iddialıyız, çok güzel şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. Belediye ile ilgili projelerimiz var, yaptığımız ve yapacaklarımız var. Çok yeni genç çiftlerle bu sezon 25 düğüne iştirak ettik ve daha iyilerini yapacağız" dedi.
(Gülperi Çalışkan)

Paylaş