havadurum

Çanakkale'nin yeni turizm yatırımı; Oytun Hotel

1337

 1978 yılında kurulan Oytunlar Orman Ürünleri Limited Şirketi’ne ait olan Oytun Otel’in açılışı yapıldı. Troya Caddesi üzerinde yapılan açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek, Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, AKP Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, siyasi parti temsilcileri, turizmciler ve çok sayıda konuk katıldı. Oytun Hotel 76 oda, 200 yatak kapasiteye sahip. Oytun Hotel’in standart odalarında, benzerlerinin deluxe konforu sunuluyor. 20 metrekare genişliği ve farklı yatak tipi seçenekleriyle dikkat çekiyor. Açılış konuşmasını yapan, otel sahibi Mehmet Oytun yaptı. Oytun; “Kıymetli Çanakkaleliler bugün burada ilimizin büyümesi ve kalkınması için hep beraberiz. Projelendirilerek yapımı tamamlanan Oytun Hotel’imizin açılış töreni vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyorum. 1979 yılında temellerini attığımız iş dünyasında her alanda halkımıza hayırlı işler yapmaya devam edeceğiz. Biz çalışmaktan başka rotası olmayan barış içinde yaşayanlardanız. 2017’nin Nisan ayında temelini attığımız Oytun Hotel’imizin yapımı tamamlanmıştır. 4250 metrekare kapalı alana sahip, 76 oda ve 200 yatak kapasiteli otelimizin açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 
“Çanakkale için hedeflerimiz eğitim, turizm ve tarım kenti olmasıdır”
Oytun Otel’in Çanakkale halkına hizmet verecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çok güzel bir tesisin açılışını yapıyorum. Bizim kent misyonumuza uygun bir tesistir. Çanakkale için hedeflerimiz eğitim, turizm ve tarım kenti olmasıdır. Bu tesis Çanakkale’nin turizm potansiyeline katkı sağlayacaktır. Hızla gelişen yatırımları görüyoruz. Bu cadde önümüzdeki süreçte yeni tesislere kavuşacaktır” dedi.
 
“Çanakkaleli olmak beni gururlandırıyor”
Ülkenin zor günlerinden geçtiğini ve bu günlerde yatırımı yapmanın son derece zor olduğunu söyleyen CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Dışarıya gittiğinizde başınıza gelen bir şey vardır. Nereye giderseniz gidin, Çanakkaleliyiz dediğimizde ilgi ve sempati ile karşılaşıyoruz. Sonunda Çanakkale çok güzel ve cennet gibi bir yer diyorlar. Bunu duymak beni gururlandırıyor. Ülkemizin zor günlerinde bu yatırımı yapmak her baba yiğidin harcı değildir. Bu yatırımı yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“Çanakkale Üniversite, tarih, kültür ve turizm kenti olmalıdır”
Otel açılışında konuşma yapan CHP Milletvekili Av. Muharrem Erkek; “Güzel bir hafta sonu geçiriyoruz. Öncelikle Oytun ailesine yürekten teşekkür ediyoruz. Alın teriyle ürettikleri için, bu kentin istihdamına katkı sağladıkları için, gerçekten vizyona uygun bir projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Çanakkale Üniversite, tarih, kültür ve turizm kenti olmalıdır” dedi.
(Zeynep Kocaman)
Paylaş