havadurum

Çanakkale'ye bayram bereketi 550 bin turist, 650 milyon lira gelir!

1865

 Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği (ÇATUD) Başkanı İsmet Balkan, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ve Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini değerlendirdi.  ÇATUD Başkanı Balkan, Ramazan Bayramı boyunca büyük bir yoğunluk yaşandığını ve turizmcilerin bölgeye gelen misafirleri başarı ile ağırladığını söyledi. Ramazan Bayramında bölgeyi 550 bin civarında yerli turistin ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Balkan; “Bayram boyunca konaklama, gastronomi ve hizmet alanında büyük bir özveri ile hizmet veren tüm turizmcilerimize başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Turizm bölgemizin gelişimine en çok katkı sağlayan sektör olduğunu bir kez daha göstermiştir.  Ramazan Bayramında 550 bin civarında yerli turist ziyaret ederek, 650 milyon lira civarında bölgemize girdi sağlamıştır. Turizm sektörünün dışında yer alan tarım, balıkçılık ve emlak gibi sektörlere de olumlu katkı sağlayan turizm sektörü eksikleri tamamlanarak geliştirildiğinde bölgemizin kalkınmasına daha büyük katkı sağlama potansiyeline sahip olduğunu ortaya koymaktadır” dedi. Ramazan Bayramı boyunca Çanakkale’ye turist akını olduğunu söyleyen ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, yaz boyunca aynı yoğunluğun yaşanmasını beklediklerini söyledi. 23 Haziran seçimine kadar Çanakkale bölgesinde turizm yoğunluğunun yaşanmayacağını söyleyen Aydeğer; “İstanbul seçiminden sonra iç turizmde daha olumlu bir artış bekliyoruz. Fakat seçim sürecine kadar iç pazar da istenilen yükseklikte değil” dedi. Bozcaada Belediye Başkanı Yılmaz ise, gelen ziyaretçilerin en iyi şekilde ağırlandığını söyleyerek, yeni yaz döneminde daha güzel hizmet verileceğini ifade etti. Başkan Yılmaz; “Beraber başaracağız... Biz çalışacağız, sizlerin iyi niyetli kararlara vereceği destekle daha huzurlu, daha nezih bir Bozcaada’yı beraber yaratacağız. Çünkü sen ben yok, Bozcaada var... Çünkü Bozcaada bizim!” dedi. 

 
“Çanakkale`nin geleceği Turizmdir”
Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği (ÇATUD) İsmet Balkan; “Çanakkale Bölgesi, uzun Ramazan Bayramı boyunca büyük bir yoğunluk yaşamış ve turizmcilerimiz bölgemize gelen misafirleri başarı ile ağırlamıştır. Bölgemizde tatil yapan tüm misafirlerimize Çanakkale bölgesini tercih ettiklerinden dolayı teşekkür ederiz.  Çanakkale turizmcileri, doğal ve tarihi zenginliklerimizi gezmeye gelen tatilcilere tecrübe ve nitelikli hizmetleri ile rahat bir tatil süreci yaşatmışlardır. Bayram boyunca konaklama, gastronomi ve hizmet alanında büyük bir özveri ile hizmet veren tüm turizmcilerimize başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Turizm bölgemizin gelişimine en çok katkı sağlayan sektör olduğunu bir kez daha göstermiştir.  Ramazan Bayramında bölgemizi 550 bin civarında yerli turist ziyaret ederek, 650 Milyon civarında bölgemize girdi sağlamıştır. Turizm sektörünün dışında yer alan tarım, balıkçılık ve emlak gibi sektörlere de olumlu katkı sağlayan turizm sektörü eksikleri tamamlanarak geliştirildiğinde bölgemizin kalkınmasına daha büyük katkı sağlama potansiyeline sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği olarak bölgemizin daha yoğun bir şekilde tanıtılması, sektörden gelir elde etmek isteyenlerin eğitime tabi tutulması ve en önemlisi turistlerin bölgemizden memnun ayrılmaları için gerekli denetimlerin yapılması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Yapılacak doğru çalışmalar ile tesislerimizin doluluk oranlarını, bayram yoğunluğuna yakın tutmak mümkün, bunun için yapılması gereken turisti bölgemize çekecek etkinlikler organize etmekten geçmektedir. Özellikle nitelikli festivaller düzenleyerek ve bu festivallerin tanıtımlarını ulusal ve uluslararası boyutta yaparak, Çanakkale turizmini çeşitlendirmek hepimizin öncelikli hedefi olmalı. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği olarak uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Truva / Tevfikiye Merkezli Kültür ve Spor Festivalimize tüm kesimlerin destek olmasını bekliyoruz. Başarılı festival organizasyonları ile bölgemize daha fazla turisti çekebilir ve özellikle tesislerimizin boş olduğu tarihleri doldurmamız mümkün olabilir. Eylül ayında Truva bölgesini öne çıkartacağımız Kültür ve Spor Festivalimizin başarılı olması durumunda Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği olarak nitelikli turist çekebileceğimiz festivalleri Bayramiç, Ayvacık, Eceabat ve Gökçeada`ya da yaymak istiyoruz. Çanakkale`nin geleceği turizmdir ve herkesi turizmin gelişmesine katkı sağlamaya davet ediyoruz” dedi. 
 
“23 Haziran’dan sonra iç turizmde olumlu bir artış bekliyoruz”
Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer; “Bayram genelinde, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale açısından da hareketli bir süreci yaşadık. Arife günü ve bayramın birinci günü, hava muhalefeti nedeniyle biraz durgun geçti. Bayramın ikinci günü ve sonraki günlerde bayram yoğunluğu kentin tüm bölgelerinde etkisini gösterdi. Tabi bu tür bayram tatillerinde tatilseverlerin tercihleri sahil kesimleri ve deniz kenarı olan noktalardır. Bu çerçevede de öncelikli olarak adalarımız, Assos ve diğer sahil kesimlerinde hareketlilik daha fazla gözlemlendi. Şehir merkezinde de belirli bir yoğunluğa ulaşıldı. Tabi bayramın ardından yaz sezonuna giriş yaptık. Fakat yaz sezonu içerisindeki turizm hareketliliği şuanda durgun. Temmuz ayı itibariyle bu yavaşlamanın daha olumlu bir harekete dönüşmesini umut ediyoruz. Şehir merkezinde ise geçiş turizmi hakimdi. Yani burada güneye gidecek turistlerin bir gece konaklayıp yeniden yola koyulduğunu gözlemliyoruz. Tabi ki 23 Haziran’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim süreci de özellikle iç turizmdeki hareketliliğin yavaşlamasına neden oldu. Özellikle İstanbul seçiminden sonra iç turizmde daha olumlu bir artış bekliyoruz. Fakat seçim sürecine kadar iç pazar da istenilen yükseklikte değil. 

“Çünkü sen ben yok, Bozcaada var...”
Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz; “9 günlük bayram tatili boyunca çok yoğun bir iş yüküne rağmen, bıkmadan, yorulmadan, usanmadan çalışan Bozcaada Belediyesi’nin trafik, denetleme, zabıta, su birimi, çöp temizleme ekibi ve Salhane işletmesinde çalışan, kısacası tüm birimlerde ter döken emekçilerimize Belediye Başkanı olarak teşekkürü borç bilirim. Emeğinize sağlık. Bu yoğunluğa rağmen disiplinli ve güzel bir çalışma oldu. Eksiklerimiz mutlaka olmuştur, fark ettik, gidereceğiz… Ön göremediğimiz sorunlar mutlaka olmuştur, not ettik, en geç 1 Temmuz’a kadar hepsini yeniden düzenleyip, çözeceğiz. Ama gerçek olan, orta-üst ölçekte bir restoranın garson sayısına tekabül eden maksimum 40 kişilik bir ekiple 38 km2 ye, binlerce araca ve on binlerce misafirimize hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Hiç hayıflanmıyoruz, yaptık, göreceksiniz daha da iyisini yapacağız. Kesinlikle emin olunmalıdır ki, alacağımız her karar, yapacağımız her düzenleme hem kısa, hem de orta ve uzun vadede,  özellikle Bozcaada Halkının ve esnafımızın hayrına olacaktır. Halkımıza sabırları için, esnafımıza destek ve hoşgörüleri için teşekkür ederiz. Beraber başaracağız... Biz çalışacağız, sizlerin iyi niyetli kararlara vereceği destekle daha huzurlu, daha nezih bir Bozcaada’yı beraber yaratacağız. Çünkü sen ben yok, Bozcaada var... Çünkü Bozcaada bizim!” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş