havadurum

Çanakkale'ye beyaz örtü

2760
Meteoroloji tarafından günler önce bildirilen yoğun kar yağışı, Cumartesi akşamından itibaren Çanakkale`de etkili olmaya başladı. Aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Çanakkale beyaz örtüye büründü. Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi düştüğü için deniz ve kara ulaşımında aksamalar yaşandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücülerin araçları yolda kaldı. Çevre yolunda zincir ve kar lastiği bulunmayan araçlar ise ilerlemekte zorluk yaşadı. Merkez, ilçe ve beldelerin belediye ekipleri, yolları açık tutmak amacıyla tuzlama ve küreme çalışmaları gerçekleştirdi. Çanakkale Belediyesi, 350 kişiden oluşan karla mücadele ekibimiz ile sahada olduğunu duyurdu. 
 
Karayolları ekipleri ise, Çanakkale`den Biga ilçesine kadar karayolunda sürekli kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Çanakkale-Biga karayolu, yoğun tipi nedeniyle 13.00-16.00 saatleri arasında TIR`lara kapatıldı. 
Boğaz trafiğe kapatıldı
Kar yağışın etkisiyle Çanakkale Boğazı`nda da görüş mesafesi düştü. Çanakkale Boğazı, Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü, görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Cumartesi saat 21.45 itibariyle boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapattı. Yetkililer, Çanakkale Boğazı`na giriş yapma hazırlığındaki gemilerin kaptanlarını telsiz ile bilgilendirdi. Gestaş`dan yapılan açıklamaya göre Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli hatlarındaki tüm tarifeli feribot seferleri dün fırtına ve kar yağışı nedeniyle iptal edildi. Çanakkale Boğazı hattındaki feribot seferleri ise devam etti.
Can dostlar unutulmadı
Çanakkale Belediyesi ekipleri çanakkale merkez, Dardanos ve Güzelyalı`daki beslenme noktalarına, Kepez Belediyesi ekipleri ise Kepez`de sokakta kalan can dostlar için mama takviyesi yaptı. Öte yandan soğuk hava nedeniyle Çanakkale Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`ne alınan sokak hayvanları, odalara konan ısıtıcılar ile olumsuz hava şartlarından korundular..
Yüzyüze eğitime ara verildi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale`de etkili olan kar yağışı nedeniyle 15 Şubat Pazartesi günü bazı okullarda başlayacak olan yüz yüze eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "İlimizde hâkim olan kar yağışından dolayı meydana gelebilecek aksamalar sebebiyle; İlimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullardan/kurumlardan, yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim öğretime, 15 Şubat Pazartesi günü için, 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Yine tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel de 15 Şubat 2021 Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır."
(Atakan Alkış)

Paylaş