havadurum

Çanakkale Ata'sını andı

855

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de anıldı. Atatürk’ün ölümünün 80’inci yıldönümü dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Tavlı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak Atatürk’ü ölümünün 80’inci yıldönümünde andı. Çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05’de birlikte adeta zaman durdu ve 2 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte Çanakkale Caddelerinde seyreden araç sürücüleri, kontak kapatarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak göndere çekilen bayrak, daha sonra ise yarıya indirildi. Törenin ardından vatandaşlar, Atatürk Anıtı’na çiçek bırakarak, Anıt önünde fotoğrafı çektirdi.

 
Atatürk şarkıları, 7 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla Çanakkale Belediyesi, gün boyu Cumhuriyet Meydanında Atatürk’ün sevdiği parçaların çalınacağı konser düzenleyecekti. Konser alanı yoğun katılıma sahne oldu. Konser programı, Hakkari’de 7 askerin şehit olması nedeni ile iptal edildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konser alanına gelerek katılımcılara programın iptal edildiğini duyurdu. Konuşma yapan Başkan Gökhan, asker ailelerine baş sağlığı dileyerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması gerektiğini söyledi. Konser alanında hem şehit olan askerler hem de ölümünün 80’inci yıldönümü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Program, saygı duruşunun ardından sona erdi. 
 
 “Tişörtünü al, gel
Çanakkale Kent Konseyi, Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümünde vatandaşlara Atatürk baskılı tişört hediye etti. ‘Tişörtünü al, gel’ sloganıyla başlatılan etkinlik gün boyu devam etti. Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin de bulunduğu etkinlikte vatandaşlar, tişört sırasına girdiler. Etkinlik alanının bir tarafından tişörtlerini alan vatandaşlar, alanın diğer tarafından da tişörtlere baskı yaptırdılar. Görevliler, vatandaşların getirdiği tişörtlerin üst kısmına Atatürk silueti alt kısmına ise, Atatürk imzası baskısı yaptılar. Vatandaşlar, 7’den 70’e herkesin katıldığı etkinlikten son dere memnun kaldılar. Kendilerine tişört alan vatandaşlar, Atatürk baskılı tişörtlerden çocuklarına da almayı ihmal etmediler. Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Yeliz Kaçarlar, etkinliğin son derece güzel geçtiğini, vatandaşların da etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını söylediler.   
 
Ataya Saygı Yürüyüşü…
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk Düşünce Topluluğu, ‘Ataya Saygı Yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşe, Atatürk Düşünce Derneği (ADD), ÇOMÜ Öğrenci Konseyi, ÇOMÜ Kariyer ve İnovasyon Topluluğu, Genç Fenerbahçeliler Çanakkale Şubesi, Beşiktaş Spor Kulübü taraftar grubu ve vatandaşlar katıldı. Grup, Golf Aile Çay Bahçesi önünde toplandı. Golf Aile Çay Bahçesi önünde başlayan yürüyüş, kordon boyunca devam etti. Yürüyüş, sloganlar eşliğinde devam ederken, çevredeki vatandaşlarda yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Yürüyüşte ‘Atatürk’ün askerleriyiz’ ‘Genciz, güçlüyüz Atatürkçüyüz’ sloganları atıldı. Yürüyüş, İskele Meydanı’nda sona erdi. İskele Meydanı’nda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. (Baykal Sağlam)
Paylaş