havadurum

Çanakkale Belediyesi'nden çocuklar için yeni proje

1024

 Çanakkale Belediyesi tarafında çocuklar için yapılan projelere bir yenisi daha ekliyor. Belediye tarafından Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alana ikinci Çocuk Kültür Merkezi’ kurulacak. 1207 metrekare oturma,4926 metrekare kapalı alandan oluşacak yeni merkezde çocukların üretim, buluş yapma, teknolojik ve kültürel gelişimlerine katkı sağlanacak. Belediye tarafından proje ile ilgili olarak; “Hızla ivme kazanan teknolojik gelişmeleri ve geleceğin bilişim dünyasının gereksinimlerini göz önünde bulunduran Çanakkale Belediyesi, bu anlamda çocuklarımıza ve geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yeni dünyayı şekillendirecek çocuklarımızın bilişim, teknoloji ve dijital dünyayla buluşmaları için yeni bir ‘Çocuk Kültür Evi’nin hazırlığı yapılmaya başlandı. 21. yüzyılda ülkeler arasında üretim, buluş yapma ve teknolojik yenilik alanlarındaki gelişme iyice hız kazandı. İçinde bulunduğumuz çağ, tüm bireylerden meraklı, hayal gücü yüksek, araştırmacı ve analitik düşünme becerilerinin yüksek olmalarını istemektedir. Bilişimle üretme becerisi geliştirmeyen ülkeler yenidünya ekonomik modelinin yarattığı yarışta geride kalacaklar. Önümüzdeki 10 yılda rekabet; yapay zekâ, blockchain, 3 boyutlu yazıcılar, mobil teknolojiler, sürücüsüz araç, robotik, sanal zenginleştirilmiş gerçeklik ve 5G gibi alanlarda olacak” denildi.

 
“Yeni bir Çocuk Kültür Evinin proje aşamasındayız”
Kültür Evi’nin Proje aşamasında olduğu belirtilen açıklamada; “Önümüzdeki bu yeni ekonomik modelde, çocuklarımızda yeni global ekonomide rekabet edecek becerilerin geliştirilmesi gerekiyor. İşte bu nedenle her yurttaşın ve kurumun üzerine düşen görevler var. Şimdi yeni bir devrim başlıyor. Yeni ekonominin dinamosunu oluşturan bilişim ve yüksek teknolojili ürünler üretme becerisine sahip insan modelini oluşturmak için tüm kurumların eğitim kendisine dert etmesi gerekiyor.İşte bu bilinçle Çanakkale Belediyesi olarak yeniçağın gereksinimlerini karşılayacak nesiller yetiştirmeye katkı sunmak, çocuklarımızın okuldan aldıkları eğitimi desteklemek amacıyla STEM-A eğitim etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği proje tabanlı öğrenme ve mühendislik tasarım süreci gibi yenilikçi pedagojilerin uygulandığı yeni bir Çocuk Kültür Evinin proje aşamasındayız” denildi. 
 
“2019 yılında ihaleye çıkması planlanıyor”
2019 yılında ihaleye çıkması planlanan proje ile ilgili; “Kurumumuza okul dışı zamanlarda gelen çocuklarımıza fen, teknoloji, mühendislik, matematik, sanat gibi alanlarda katma değeri yüksek beceriler kazan-dırmayı hedefliyoruz. Fonksiyonları belirlendikten sonra çizim aşamasına geçen Çocuk Kültür Evi Projesinde; matematik, akıl oyunları, fizik, kimya, biyoloji, robotik, kodlama, 3D tasarım, mühendislik, doğa ve uzay bilimleri, sanat, edebiyat, felsefe gibi malzeme ve materyalleri belirlenmiş olup, istihdam edilecek öğretmenlerin de STEM-A eğitimi alarak gelişimleri sağlanacaktır. Altın Yıllar Yaşam Merkezinin simetriği olacak şekilde L formunda hazırlanan binanın oturma alanı 1207 metrekare, toplam kapalı alanı ise 4926 metrekare olacak. Çizim aşamasında olan projenin 2019 yılında ihaleye çıkması planlanıyor” denildi.
(Oya Koyuncu)
Paylaş