havadurum

Çanakkale Belediyesi'nden eğitime tam destek

1248

 2017-23018 Yeni Eğitim öğretim yılının başlaması ile okulların her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılayan Çanakkale Belediyesi desteklerine hızla başladı. Destek kapsamında Turgut Reis Ortaokuluna Müzik Odası ve Kütüphane yapılırken, okullara dağıtımı yapılacak 3D yazıcılar için Belediye Meclis Salonu’nda okul yetkililerine tanıtım yapıldı.

 
Okulların ihtiyaçları karşılanıyor
Okullardaki eksiklerin giderilmesi amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte kapılarını açan Turgut Reis Orta Okulu’na müzik sınıfı ve kütüphanesi mobilyaları teslim edildi. Ayrıca müzik sınıfı için gereken gerekli müzik enstrümanları da Çanakkale Belediyesi tarafından karşılandı. Kapılarını yeni açan okulda yapılan bahçe düzenlemesinin yanı sıra, bahçeye çöp kovaları ve banklar yerleştirildi.

3D yazıcılar liselere dağıtılacak 
Çanakkale Belediyesi, öğrencilerin eğitimde teknolojik gelişmeleri takip edebilmeleri ve gelişmeleri yakından takip edebilmeleri amacı ile okullara 3D yazıcı teslimatı başladı. Liselere yönelik düzenlenen proje öncesinde 3D yazıcıları tanıtmak amacı ile Perşembe günü Belediye Meclis Salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıda 3D yazıcıların üretici firması ECAY Teknoloji ARGE Şirketi yetkilisi Doç. Dr. Cahit Çağlar Yalçıner, Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi, Vahit Tuna Anadolu Lisesi, Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale Fen Lisesi, Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesinden gelen yetkililere cihaz hakkında teknik bilgiler verdi.
(Şenol Güven)
Paylaş