havadurum

Çanakkale Belediyesi "Salgınla mücadeleye devam, Atikhisar'ı unutmuyoruz"

1078

 Coronvirüs salgını tehdidi artarken yeni önlemlerde alınmaya devam ediyor. Evde kal uyarılarının yanı sıra belediyeler ve ilgili kurumlar tedbirlerini arttırıyorlar. Çanakkale Belediyesi tarafından kentin yoğun kullanım alanlarına dezenfeksiyon sıvıları yerleştirilirken, 65 yaş ve üzeri kentlilerin ile kronik rahatsızlığı bulunan kentlilerimiz evlerinde ziyaret edilerek, mobil su yükleme ve tahsilat işlemleri gerçekleştiriliyor. Çanakkale Belediyesi resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Atikhisar`ı unutmuyoruz. Suyun; halk sağlığı için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendiğimiz bir süreçte, su kaynaklarımızı doğru kullanmanın da önemli olduğunu anlıyoruz” denildi.

 
“Dezenfeksiyon sıvılarının bulunduğu noktalar oluşturuldu”
Yapılan açıklamada; “Çanakkale Belediyesi kentlilerin salgın hastalık riskine karşı korunması amacı ile alınan tedbirler kapsamında çalışmalarına devam ediyor.  Çanakkale Belediyesi tarafından kent genelinde alınan tedbirler kapsamında yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra kentlilerin de bireysel önlemlerini alabilmeleri amacı ile kentin yoğun kullanım alanları arasında yer alan pazar yerlerine dezenfeksiyon sıvıları yerleştirdi. Salgın hastalık riskine karşı alınması gereken önlemlerin en başında gelen el temizliğinin sağlanabilmesi amacı ile Esenler Mahallesi ve Sarıçay yanında yer alan pazar yerlerinde dezenfeksiyon sıvılarının bulunduğu noktalar oluşturuldu” denildi. 
 
“Mobil su tahsilat aracı hizmete girdi”
Mobil su yükleme tahsilat aracının hizmete konulduğu ifade edilen açıklamada; “Çanakkale Belediyesi, salgın hastalık riskine karşı önlem amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak hizmete başlayan Çanakkale Belediyesine ait Mobil Su Yükleme ve Tahsilat Aracı ile sokağa çıkma kısıtlılığı bulunan 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz ile kronik rahatsızlığı bulunan kentlilerimiz evlerinde ziyaret edilerek, mobil su yükleme ve tahsilat işlemleri gerçekleştiriliyor” denildi. 
 
“Atikhisar`ı unutmuyoruz”
Atikhisar’ın önemine vurgu yapılan açıklamada; “Virüsten korunmak için birbirimizi koruyor, tek su kaynağımız Atikhisar`ı unutmuyoruz. Suyun; halk sağlığı için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendiğimiz bir süreçte, su kaynaklarımızı doğru kullanmanın da önemli olduğunu anlıyor, tek su kaynağımız Atikhisar Barajı`nın rezervini mevsimsel şartları da düşünerek koruyabileceğimizi biliyoruz... Mevsim kurak!.. Kaynak tek!.. Hijyen tedbirlerini göz ardı etmeden kullandığımız suyu gelecek sağlıklı günler için boşa harcamayalım” denildi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş