havadurum

Çanakkale, Naciye ablayı birinci haftasında andı

1259

 Geçen hafta geçirdiği rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yuman Naciye Örün (Naciye abla), Çanakkale Güç Birliği Platformu tarafından anıldı. Çanakkale Güç Birliği Platformu Etkinlik Komisyonu tarafından, Naciye ablanın mekanı haline gelen Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çanakkale Eczanesinin önünde hayır pilavı dağıtıldı.  Çanakkale Güç Birliği Platformu Başkanı Gökhan Bayram ve Etkinlik Komisyonu Başkanı Aylin Doğan, yapılan hayrı için duygu ve düşüncelerini aktardılar. Naciye ablanın herkes tarafından çok sevildiğini ve her şeyi çok iyi bildiğini belirtti. 

 
“Naciye abla, yerden gönüllere girmiş bir kadın”
Hayır hakkında düşüncelerini aktaran Gökhan Bayram; “Çanakkale’mizin simge isimlerinden Naciye ablamızın vefatının hafta dönümü sebebiyle Çanakkale Güç Birliği Platformunun Etkinlik komisyonu, bugün burada bir hayır pilavı dağıtıyor. Güç Birliği Platformu, şehrimizin çok önemli renkli simalarından birini bu vesileyle anıyor. Naciye abla, bu sokaklarda, bu caddede herkesin çok sevdiği ve onu tabiri yerindeyse yerden gönüllere girmiş bir kadın olarak değerlendiriyorum. Naciye abla, çok güzel tarih bilirdi, siyaset bilirdi, tıp bilirdi, edebiyat bilirdi. Siyaset bilirdi, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunurdu, tıp bilirdi Devlet Hastanesindeki tanıdığı doktorları anlatırdı. Çok güzel küfür ederdi, çok güzel gülerdi ve kendisine küfür ettiği kişiler bile onu çok severdi. Çoğunlukla bu eczanenin önünde dururdu ve eczanenin işletmecisi Jale Karaata’nı katkılarıyla bu hayır yapıldı” dedi. 

“Kendisi, kimisinin ablası, kimsinin de teyzesiydi”
Etkinlik Komisyonu Başkanı Aylin Doğan, Naciye ablanın çok iyi birisi olduğunu ve tüm Çanakkale tarafından çok sevildiğini söyleyerek; “Çanakkale’nin Naciye ablasını anmak için burada bulunuyoruz. Kendisi, kimisinin ablası, kimsinin de teyzesiydi. Çanakkale’nin bütün sokakları, onu iyi bilirdi. Genelde elinde teybiyle bu cadde üzerinde dururdu. Tüm Çanakkale esnafını kutluyorum. Çünkü kimi esnaf, onun karnını doyururdu, kimisi gerekli ihtiyacını giderirdi. Naciye ablayı hiçbir Çanakkaleli unutmayacak” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş