havadurum

Çanakkale Valiliği yeni kararları açıkladı

2567

 İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirüsü salgınında yeni alınan kararlarla ilgili yeni genelge yayımlandı. Genelge kapsamında Vali Orhan Tavlı Başkanlığı’nda toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları Çanakkale Valiliği resmi sitesinde yayınlandı. Alınan kararlar doğrultusunda  20 yaş altı gurupların sokağa çıkması yasaklanırken, il, ilçe, köy ve beldelere yapıla her türlü toplu taşıma faaliyetinin hastane haricinde yolculuk yapmasının yasaklandığı belirtildi. Yine toplu yerlerde maske takma zorunluluğu getirilirken, yasaklara uymayanlara idari işlem uygulanacağı belirtildi. Çanakkale Valiliği resmi sitesinde düzenlenen toplantı ile ilgili;  “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 03 / 04 / 2020 Cuma günü saat 22:00’de aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere Sayın Valimiz Orhan Tavlı başkanlığında aşağıdaki kararlar alınmıştır. Gündem maddeleri: 1-) Halk Sağlığı kapsamında COVİD-19 salgınının ülkemizde etkisi bitene kadar İlimizde alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi…” denildi. 

 
“20 yaş altına sokağa çıkma yasağı”
Toplantı sonunda alınan kararlar; “1-İlimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmalarının 03.04.2020 tarihi saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklanmasına. 2-Ticari yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerle; İl merkezinden ilçelere, beldelere ve köylere, İlçeler, beldeler ve köylerden il merkezine, İlçelerden beldelere ve köylere, Belde ve köylerden ilçe merkezlerine, Beldelerden köylere ve köylerden beldelere gerçekleştirilen her türlü toplu taşıma faaliyetlerinin (personel ve işçi servisleri ile Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine yapılan il içi yolcu taşımacılığı hariç) 15 gün süreyle geçici olarak durdurulmasına. 3-İlimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanların maske ile girmelerine, maske takma zorunluluğunun pazarlarda satıcılar için de geçerli olmasına. 4- İlimizde meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmemesine, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine dikkat çekilmesinin sağlanmasına…” şeklinde ifade edildi. 
 
“Kurallara uymayanlara idari para cezası”
Yaklara uymayanlarla ilgili; “5-Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına… karar verildiği belirtildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş