havadurum

Çanakkale beyaza büründü

913

  Çanakkale hafta sonu beyaz örtüye uyandı. Cuma günü akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gece boyunca devam etti. Çanakkaleliler sabaha Cumartesi gününe kar görüntüsü ile uyanırken, ekipler kapanan yollarlı açık tutmak için gece boyunca mücadele etti. Kısa süreli yaşanan trafik aksamaları ekiplerin tuzlama çalışmaları ile önlendi. Çanakkale-İzmir karayolunda kısa süreli aksamalara kaşı ekipler gece boyunca mücadele etti. Çanakkale-Ezine karayolunda Erenköy rampasında kar nedeniyle yolun kapanmasıyla bazı sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Polis ekipleri şehir içinde ve karayollarında gece sürekli devriye halinde bulundu. Sürücülere yardımcı olan polis ekipleri sürekli anons yaparak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.  

Yeni Devlet Hastanesi’nde ekipler gece boyu çalıştı

Kar yağışı nedeni ile Yeni Mehmet Akif Devlet Hastanesi yoları karla kaplandı. Hastane yolu ve önünde yığılan kar, Kepez Belediyesi ekiplerini çalışmaları ile kaldırıldı. Ekipler yağış boyunca çalışmalara devam ederken, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, çalışmalarla ilgili yaptığı bilgilendirmede; “Kepez Belediyesi ekiplerimiz akşam başlayan kar yağışı nedeni ile beldemizin Hamidiye Mahallesinde en yüksek kesiminde yer alan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi`nin yol açma ve kar küreme çalışmalarını gerçekleştirdiler. Ekiplerimiz Kış koşullarına hazır bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetinde” dedi. 
 
Vatandaşlar karın tadını çıkarttı
Gece boyunca kar süren kar yağışı sonunda Çanakkaleliler gözünü beyaz örtü ile açtı. Sokaklara çıkan Çanakkaleliler beyaz örtü ile fotoğraf çektirirken, çocuklarsa kartopu oynayarak karla özlem giderdiler. 
(Şenol Güven)
Paylaş