havadurum

Çanakkale'de; Salon sporları revaçta!

260

 Çanakkale`de salon sporlarının böylesine ivme kazanıp, ülke genelinde değişik dallardaki organizasyonlarda yer alması; kuşkusuz, spor tesislerinin çağdaş ve modern normlara kavuşması ile mümkün oldu. 1500 seyirci kapasiteli Anafartalar Spor Salonu`nun zeminine parke döşenmesinin ardından Uluslar arası düzeyde müsabaka oynanabilir duruma gelen salon, 1000 seyirci potansiyelli Olimpik Yüzme Havuzu bunların başlıcalarını oluşturuyor. 

Çanakkale Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile bu önemli kuruluşa bağlı Spor Şube Müdürlüğü ile Tesisler Şube Müdürlüğü de görev ve işlevlerini başarıyla yerine getirmesiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Tarihi, hukuki, idari ve coğrafi kıymeti Dünyaca bilinen Çanakkale şimdilerde spor olgusu ile de anılmaya başlandı. Bu ise, Çanakkale`de yaşayan her yaştan insana gurur veriyor. Artık, ebeveynler çocuklarını spora kanalize ediyor.

 
 Kuşkusuz, Dünya`da ve Türkiye`de kitleleri peşinden sürükleyen futbol faaliyetlerini de göz ardı edemeyiz. Çanakkale Dardanel`in yıllardan buyana lokomotif görevi üstlendiği Çanakkale futbolunda, Yeni Çanspor ve Karabiga Belediye Gençlikspor Bölgesel Amatör Lig`de ses getiriyor. ASKF şemsiyesi altında, Süper Amatör Lig`den başlayarak, U-13 kategorisine kadar yarışmacı kimlikle düzenlenen yerel ligler, yöresel rekabetin canlı kalmasını sağlıyor.        (Haber Merkezi)
Paylaş