havadurum

Çanakkale'de kadınlar obeziteye karşı savaşıyor

465

  Kepez’de yakın zamanda yeni bir kulübün açılacağını belirten kadınlar, fazla kilolarından kurtulmak için birbirlerine yaşam koçluğunu yaptıklarını belirterek; “ Bizim savaşımız obezite ile. Ne ne kadar kaloridir ve hangi ürün nasıl şekilde tüketilmelidir bunu birbirimize gösteriyoruz ve öğretmeye çalışıyoruz. Birlikte yaptığımız etkinlikler ile geldiğimiz noktayı daha net görmeye başladık” dediler. 

Çanakkale’de geçtiğimiz aylarda kurulan  “Sağlıklı Yaşam Kulübü”, kadınlardan gördüğü ilgiyle büyümeye devam ediyor.  Hafta sonu Çanakkale ÇTSO Evi’nde düzenlenen salata günü etkinliğinde toplanan kadınlar, burada yapılan etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundular. Sağlıklı Yaşam Kulübü’nün yeni bir şubesinin Kepez beldesinde açılacağını duyuran Zeynep Gülsüm Yunatcı;” Bu bizim ikinci salata partimiz. İlk partiyi iş yerimizde gerçekleştirmiştik. Sağlıklı yaşam kulübü adına yaptığımız bir etkinlik. Burada sağlıklı beslenmek adına bulunuyoruz. Bizim ve birçok kadının gerçekten protein değeri yüksek gıdaları seçerek kişilerin bilinçlenmesini sağlamaya çalışıyoruz.  Pek çok gıdanın vitamin değeri nerdeyse sıfıra gelmiş durumda. Hem bilgi alışverişi, hem de pozitif ortam yaratarak sağlıklı yaratmayı hedefliyoruz. Amacımız obezite ile savaşmak. Kepez’de şimdi İpek Örgülü adında bir arkadaşımız bir yer açacak. Yeni kulübümüz daha olacak” dedi.
 
“Taş devrinden kalan DNA’lara sahibiz”
Etkinlikte kulüp hakkında bilgiler veren Zeynep Gülsüm Yunatcı ; “Mayıs ayında gibi Tarla Sokak’ta kulübümüzü açtık. Şuan sürekli olarak 10 kadın kulübümüze geliyor. Ezine, Bozcaada gibi yerlerde danışmanlarımız var. Kulübümüz herkese açık. Kadınlara yönelik değil, erkekler de katılabiliyor. 18 yaş üzerinde beslenmesinde sıkıntı olduğunu düşünen herkes kulübümüze katılabiliyor. Kulübümüzde aynı zamanda yaşam koçluğu da yapıyoruz. Düzenli ve sağlıklı beslenme, pozitif yaklaşım ve bilinçaltı temizliği gibi etkinlikler kulübümüzde yer alıyor. İnsanları daha mutlu bir hale getirmek için uğraşıyoruz. Ben üç ay içerisinde 12 kilo veren birsiyim. Bu yüzden insanlara yardımcı olmak istiyorum. Artık yorulmuyoruz, sabah 6’da kalkabiliyorum artık ve istediğim kadar yürüyebiliyorum. Aslında temel olarak sabah kahvaltımızı değiştiriyoruz. Çünkü beden uyandığı anda bir litre su ve 114 çeşit besin istiyor. Ve bu besinleri zeytin ve peynir gibi kahvaltıdan alamıyoruz. Fazla kilo alıyoruz ve kısacası yanlış besleniyoruz. Sağlıklı kahvaltıyı Amerikan tipi kahvaltı ile karıştırıyoruz. Market zincirinden alınan sucuk ve salam ile 1000 kalori üstünde vücudumuza kalori alıyoruz. Hiç spor yapmasa da bir kadın yanlış beslenmeyle 1500 kalori yakarken, biz 2000 kalori alıyoruz ve yakmamız mümkün olmuyor. Kahvaltıyı atladığınız zaman yine karbonhidrat alıyorsunuz. Yani kendinizi aç bırakarak yine yağ depoluyorsunuz. Çünkü insanların taş devrinden kalan DNA’ları halen değişmemiştir.Buna göre av yaptığınız hareketli dönem ve depo yaptığını bir dönem var. O yüzden vücudumuz halen depo yapar. Bu günümüzde de devam ediyor” diye konuştu.  
(Zeynep Kocaman)
Paylaş