havadurum

Çanakkale'de korkutan deprem! 21 saate 44 kez sallandık

728

 Çanakkale’de geçtiğimiz Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece saat 01:39’da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, kentte korkuya neden oldu. Gece sarsıntı ile uyanan birçok vatandaş deprem nedeni ile sokaklara çıktı. Daha büyük bir deprem yaşanabilir korkusu ile beklerken, sabah saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem vatandaşları tedirgin etti. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre Cumartesi günü saat 15:47’den Pazar günü saat 12:09’a kadar Çanakkale’de çok sayıda deprem yaşandığı öğrenildi. Rasathaneden yayınlanan verilere göre yaklaşık 21 saat içerisinde en küçüğü 2.1, en büyüğü 4.8 olmak üzere değişen 44 farklı deprem meydana geldiği görüldü. 15 Ocak Pazar günü 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından devam eden sarsıntılar sonrasında Pazar günü sabah saat 07:03’te meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, vatandaşlarda korku yarattı.


“Tedbiri hiç elden bırakmamak lazım”
Hafta sonu meydana gelen depremlerin ardından gazetemiz Çanakkale OLAY’a konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümünden emekli olan deprem bilimci Prof. Dr. Doğan Perinçek; “Türkiye’de değilim fakat depremleri her zaman olduğu gibi olduğum yerden de izliyorum. Dün olan 3.5 büyüklüğündeki depremi önce kabul edersek, 4.8 ana deprem dolayısıyla Gülpınar dolayı için tehlike geçti. Fakat Çan Ezine arasında ve Şarköy dolayında enerji birikmeye devam ediyor. Bu alanlarda olacak deprem Çanakkale’yi etkileyecektir. Tedbiri hiç elden bırakmamak lazım. Beklediğim asıl deprem Şarköy dolayında veya Çan ile Ezine arasında bir yerde olacak. Buralarda enerji birikimi artıyor. Bana göre Çanakkale dolayında deprem olma olasılığı şu an için Marmara-İstanbul depremi olasılığından daha fazla Edremit Körfezi de bunun içinde 4.8’lik depremden önce Çanakkale’den bir arkadaşımla yazıştık,  görüşlerimi bildirdim 6 saat sonra bu deprem oldu.  Şu anda artçı depremleri yaşıyoruz. Bu arada Gönen güneybatısında bu gün olan 2.6 büyüklüğündeki deprem dikkatimi çekiyor.  Bu deprem bu alanda olabilecek depremlerin öncüsü olabilir” dedi.
 
“Herhangi can ve mal kaybı yok”
Hafa sonu meydana gelen depremlerin genelinde merkez üstü Aycacık olurken, depremlerin ardından ilçede yaşananlar hakkında bilgi veren Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin; “Ayvacık deprem hadiselerini pek yaşamayan bir yer. Bu nedenle de halkımız tedirgin olabiliyor. Biz de depremleri takip ediyoruz. Herhangi can ve mal kaybı yok. Bölgede 40’a yakın deprem olmuş. Ayvacık kayaçların üzerinde olduğu için bu depremlerden ikisini hissettik. Ayvacık deprem hadiselerini pek yaşamayan bir yer. Bu nedenle de halkımız tedirgin olabiliyor. Biz de depremleri takip ediyoruz. Herhangi can ve mal kaybı yok” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş