havadurum

Çanakkale'de yeni yıl karla geldi

437

 Çanakkalelilerin uzun zamandır beklediği kar yağışı yeni yıl öncesinde geldi. Geçtiğimiz Cuma günü gün içerisinde ara ara atıştıran kar, akşam saatlerine doğru yoğunlaştı. Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde kar yağışının yoğunluğunu arttırmasının ardından Çanakkaleliler, 2016 yılının son gününe karla uyandı. Yeni güne karla uyanan Çanakkaleliler, karın keyfini çıkarmak için sokaklara akın etti. Geçtiğimiz hafta sonu sabah saatlerinde yağan karla beyaza bürünen Çanakkale’de, vatandaşlar keyifli bir gün geçirdi. Sabah uyandıklarında, kenti beyaza bürünmüş olarak gören Çanakkaleli birçok vatandaş, kordona çıkarak kentin eşsiz güzel görüntüsünü seyretti. Vatandaşlar, kar manzarası ile oluşan eşsiz güzelliği cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştirdi. Bazı vatandaşlar ise kar yağışı ile beyaza bürünen Troia Atı ile birlikte hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmedi. Kar yağışı, en çok da kentteki minikleri sevindirdi. Çocuklar, arkadaşları ve aileleri kartopu savaşı ve kardan adam yaparak karın keyfini çıkartırken, büyükler de çocuklar kadar eylendi. Sabah dükkanlarının önünü karla kaplı gören esnaf, dükkanlarının önünde biriken karları kürek ve fırçalar ile temizledi. Çanakkaleliler, kar yağışı ile birlikte 2016’nın son gününü eylenerek geçirdi.

Çanakkale Belediyesi’nden hummalı çalışma

Kentte yılın son günü etkili olan kar yağışı nedeni ile Çanakkale Belediyesi ekipleri, yolda oluşabilecek buzlanmalar nedeni ile istenmeyen kazalara engel olmak için hummalı çalışma yürüttü. Çanakkale Belediyesi ekipleri, Cumartesi sabahı erken saatlerde etkili olmaya başlayan kar yağışı ile birlikte bazı yollarda yaşanan buzlanmaları önlemek amacı ile tuzlama çalışması yürüttü. Sabah erken saatlerde tuzlama çalışmasına başlayan belediye ekipleri, gün boyunca tuzlama çalışmasına devam etti. Şehirlerarası yollarda ise, kar yağışı nedeni ile yoların kapanmasını ve buzlanmayı engellemek amacı ile karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisi ekipleri ise yollarda denetimleri sıklaştırırken, vatandaşları araç kullanımında daha dikkatli olması konusunda uyardı. 

Ulaşımda aksama olmadı
Çanakkale’nin ilçe ve köylerinde de geçtiğimiz hafta içi etkili olan kar yağışı, hafta sonu da etkisini devam ettirdi. Kat yağışı nedeni ile ilçe ve köy yollarının kapanmasını önlemek amacı ile Çanakkale İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, yol açma çalışmaları yürüttü. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Çanakkale ve ilçe köylerinde yol açma çalışmalarının tamamlandığı, yollarda ulaşım aksamalarının yaşanmadığı öğrenildi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş