havadurum

Çanakkale doldu taştı

1135

18 Mart Deniz Zaferi’nin 103’üncü yılı törenleri, geçmiş yılları aratmadı. Çok sayıda kentli, önceki yıllardan tecrübe ile hafta sonunu şehir dışında geçirirken, Çanakkale’de düzenlenen törenlere AKP’li belediyeler ve örgütlerinin organizasyonu ile çok sayıda vatandaş getirildi. Yüzlerce otobüs ile kente getirilen vatandaşlar, sabahın ilk saatlerinde Kordon Boyu’nda yoğunluk oluşturdu. “İzmir’in dağlarında çiçekler açar/Yaşa Recep Tayyip Erdoğan yaşa” şeklinde İzmir Marşı’nın AKP versiyonunu söyleyen vatandaşlar, kent içinde sık sık slogan atarak tezahürat yaptılar. 

 
Kentte birçok yol trafiğe kapatıldı 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente gelişi nedeni ile Çanakkale’nin Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı gibi en işlek caddeleri trafiğe kapandı. Araç sürücülerinin tepkisini çeken uygulama, her sene olduğu gibi bu sene de kent hayatını olumsuz etkiledi.
 
Çanakkaleliler törenlere yine katılmadı 
Şehir dışından yüzlerce otobüs ile getirilen vatandaşların doldurulduğu Çanakkale 18 Mart Stadyumu’ndaki törenlere kent halkı yine katılmadı. Giriş çıkışların geniş güvenlik önlemleri ile yapıldığı tören alanına Çanakkale Belediye Meclis üyeleri alınmazken, Ensar Vakfı gibi yandaş kurumların ‘A Protokol’ olarak katıldıkları ileri sürüldü.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş