havadurum

Çanakkale tek ses; "Çocukları koruyalım"

1444

 Ülke genelinde büyük tepki toplayan çocuk ve hayvan istismarlarına karşı Çanakkale de ses çıkardı. Vatandaşlar, çocuk ve hayvan istismarlarına ‘dur’ demek için kordon oyunda yürüyüş düzenlediler. Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar da destek verdi. Vatandaşlara destek verdiğini söyleyen Belediye Başkanvekili Ünüvar, çocuk ve hayvan istismarlarının artık durması gerektiğini belirtti. Golf Aile Çay Bahçesi içerisinde de yapılan farkındalıkla vatandaşlar yürüyüşe davet edildi. Golf Aile Çay Bahçesi önünde başlayan yürüyüş kordon boyunca devam etti. Slogan atarak yürüyen grup, çocuk ve hayvan istismarına karşı taşıdıkları döviz ve pankartlarla dikkat çekti. Vatandaşlar, yürüyüşe çocuklarını ve evcil hayvanlarını getirerek destek verdiler. Kordon boyunca yürüyen grubu çevredeki vatandaşlar önce alkışladılar, daha sonra gruba katılarak destek verdiler. Yürüyüş, İskele Meydanı istikametinden kentin işlek mekanları arasında bulunan Donanma ve Şakir’in Yeri Çay Bahçeleri önünde yapılan basın açıklaması ile devam etti. 


“İstismar olaylarının yüzde 95’i gizli kalıyor”
Vatandaşlarca yapılan basın açıklamasında, son 10 yılda yapılan çocuk istismarlarının 7 kat arttığı belirtilere; “Türkiye, çocuk istismarında dünyada 3’üncü sıradadır. Çocuk istismarı son 10 yılda 7 kat artmış durumda. İstismar olaylarının yüzde 95’i gizli kalıyor. Çocukları istismara uğratanların yüzde 65’i maalesef ki en yakınları, tanıdıkları oluyor. Her yıl binlerce çocuk istismara uğruyor. Buna ‘dur’ demek için, onların geleceğinin sesi olmak için önce ‘çocuk’ diyoruz. Ailelerimizi bilinçlendirelim, eğitelim. Herkes, çocuğunu bu insanlık dışı varlıklara karşı korusun, eğitsin, öğretsin. Bizler, adliye koridorlarında ağlamanın önüne geçmek zorundayız” denildi. 

“Çocuklarınızın başına bir şey geldiğinde söylediklerine önem verin”
Yürüyüş düzenleyerek çocukların yanında olmaya çalıştıklarının belirtildiği açıklamada, çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olmalarını gerektiği belirtilerek; “Çocuklarınızı susturmayın, başına bir şey geldiğinde söylediklerine önem verin, dikkate alın. Biz de destek olarak bugün çocuklarımızın yanında olmaya çalıştık. İstismara sebep olanların en ağır cezaları almalarını istiyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bireyler olmalarını istiyoruz. Çanakkale olarak halkımızın desteğiyle daha da büyüyüp herkesin bilgilenmesini istiyoruz. Çocuk istismarına ‘dur’ demek için ‘Önce çocuk’ diyoruz. Bugün birçok anne, birçok çalışan herkes burada. Çocuk istismarına tepki göstermek için beraber yürüdük. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” denildi. 
 
“Yakın zamanda daha geniş kapsamlı bir etkinlik düzenleyeceğiz”
Aynı zamanda hayvan istismarlarının da önüne geçilmesi gerektiği ifade etilen açıklamada, vatandaşlar, yakın zamanda yapılacak olan geniş kapsamlı etkinliğe davet edilerek; “Sadece çocuk istismarı değil gündemde olan hayvanlara işkence ve istismar da bir insanlık suçudur. Hayvanları sevelim, koruyalım. Hayvanlara yönelik şiddete karşı da ağır cezaların oluşturulmasını istiyoruz. Yakın zamanda daha geniş kapsamlı bir katılımla bir etkinlik daha yapacağız” denildi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş