havadurum

Çanakkale turizmin gözbebeği!

1436

 Kurban Bayramı nedeni ile kısa süreli tatil iznini yollarda geçirmek istemeyen tatilcilerin tercihi Çanakkale, Adalar ve körfez oldu. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden yola çıkarak tatillerini “deniz, kum ve güneş” tercihi ile geçirmek isteyen tatilciler, Gökçeada, Bozcaada ve Çanakkale’ye yoğun ilgi gösterdi. Adalar, tatilcilerle dolup taşarken, oteller, pansiyonlar ve günübirlik tesisler, rahat bir nefes aldılar. Korona virüsü nedeni ile bugüne kadar turizmden umduğunu bulamayan sektör, Kurban Bayramı’nda az da olsa nefes alabildi. Çanakkale, bu haliyle, tatilcilerin gözdesi olduğunu gösterdi. Bu durum, Çanakkale’nin gelecek turizm sezonlarında da yoğun ilgi göreceğinin sinyallerini verdi…

 

Çanakkale’ye olan ilgi trafiğe yansıdı

Kurban Bayramı’nda yaşanan trafik yoğunluğu, Çanakkale’ye olan ilgiyi gösterdi. Çanakkale Feribot İskelesinde araç yoğunluğu nedeniyle, öğle saatlerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı yollar trafiğe kapatıldı. Trafik kargaşasının önüne geçmek için Trafik Polisleri yoğun mesai harcarken, seferler de sürekli devam etti. Yine Kabatepe-Gökçeada hattında uzun kuyruklar oluştu. İki araba vapuru görev yaparken, iki saat arayla yapılan seferlerde vatandaşlar uzun kuyruklarla geçişleri beklediler.

Tatil, turizm tamam, ama ya korona tedirginliği?

Antalya, Muğla, İzmir gibi tatil dönemlerinin vazgeçilmezleri, yine de nispeten dolu dolu bir tatil dönemi geçirirken, Çanakkale bölgesi de yıldızını parlattı. Öyle ki Bozcaada ve Gökçeada’daki yoğunluğu, Çanakkale merkez güzergahı üzerinden körfeze yönelik tatilci akını bölgenin turizmde ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Ancak, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, tüm yetkililer, “sosyal mesafe, maske ve hijyen” uyarılarını Bayram süresince yinelediler. Tatil beldelerinden gelen görüntüler ve tepkiler ise korona virüsü tedirginliğini artırdı. Bayram sonrası Çanakkale’de covid-19 vakalarının artabileceği ifade edildi.

 Her bayram ve tatillerde yaşana trafik yoğunluğu Kurban Bayramı’nda da yaşandı. Çanakkale Feribot İskelesinde araç yoğunluğu nedeniyle, öğle saatlerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı yollar trafiğe kapatıldı. Trafik kargaşasının önüne geçmek için Trafik Polisleri yoğun mesai harcarken, seferlerde sürekli devam etti. İskeleden geçmek isteyen araçların akışı Kordon Boyu Caddesi’nden sağlanırken, Demircioğlu’ndan iskele geçişine izin verilmedi.  Yine Kabatepe Gökçeada hattında uzun kuyruklar oluştu. İki araba vapuru görev yaparken, iki saat arayla yapılan seferlerde vatandaşlar uzun kuyruklarla geçişleri beklediler.

 

 

(Oya Koyuncu)

Paylaş