havadurum

Çanakkale'ye beyaz örtü! Okullar tatil…

1615

 Çanakkale’de geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde etkili olan yağmur yağışı, öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Cuma öğle saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde ise etkisini artırarak Çanakkale’yi beyaza bürüdü. Cumartesi günü gözlerini beyaza bürünmüş bir Çanakkale’ye açan vatandaşlar, Çanakkale’nin beyaza bürünmüş eşsiz güzelliğini seyretmek ve keyfini çıkarmak üzere sokaklara çıktı. Çok sayıda vatandaş kordonda kar yağışı ile oluşan eşsiz güzelliği seyretmek için düşük hava sıcaklığına al yürüyüşe çıkarken, cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile beyaza bürünen Çanakkale’deki güzel görüntüleri ölümsüzleştirmek üzere fotoğraf çekti. Vatandaşlar kar yağışı ile beyaza bürünen Troia atı ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Soğuk hava nedeni ile etkilenen bazı vatandaşlar ise kordon boyunda bulunan kafelerde oturarak kentin eşsiz güzelliğini camların arından izledi. Çanakkalelilerin kordon gezintisi sonrası soluk almak için tercih ettiği mekanlardan biri olan Şakir’in Yeri Çay Bahçesinde çalışanlar tarafından yapılan kardan adam dikkat çekerken, vatandaşlar masa üstünde duran kardan adama yoğun ilgi gösterdi.

 
Halk Bahçesinde kar keyfi
Çanakkalelilerin her mevsim vazgeçilmez mekanlarından biri olan Halk Bahçesi de vatandaşların karın keyfini çıkarmak için tercih ettiği yerlerin başında geldi. Beyaza bürünen görüntüsü ile oluşan eşsiz güzelliğin keyfini çıkarmak amacı ile birçok vatandaş Halk Bahçesinde yürütüşe çıkarken, kar yağışı ile oluşan güzel görüntüler ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Halk Bahçesinde karın keyfini çıkartan çocuklar ve gençler kartopu savaşı yaparken, büyükler de onlara eşlik etti. Bazı vatandaşlar, kardan adam yapmak için çaba sarf ederken, kimi vatandaşlar ise kendilerini kar yığınları üzerine bıraktı. 
 
Vatandaşlar sokak hayvanları için yiyecek bıraktı
Çanakkale’de etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeni ile sokakta yaşayan hayvanlar olumsuz etkilendi. Kar yağışı nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına vatandaşlar koştu. Kentin farklı noktalarına evlerinden artan yiyecekleri sokaklara bırakan vatandaşlar, sokak hayvanlarının kar nedeni ile yiyecek bulma sıkıntılarını aşmada yardımcı oldu. Vatandaşların bıraktıkları yiyecekler ile sokak hayvanları yiyecek sıkıntılarını giderdi. 
 
Vatandaşlar ulaşım için otobüsleri tercih etti
Sabah saatlerinde dükkanlarını açmak için dükkanlarına giden esnaflar, dükkanlarının önlerini kapatan kar yığınları ile karşılaştı. Esnaflar dükkanlarının önünde biriken kar yığınlarını kürüyerek ya da sıcak su dökerek temizlemeye çalıştı. Gün içerisinde etkili olan kar yağışı nedeni ile müşterilerinin dükkanlarına rahatça girip çıkabilmeleri amacı ile esnaf, ara ara dükkanlarının önünde biriken kar birikintilerini temizledi. Yoğun kar yağışı nedeni ile araçlar da karla kaplanırken, vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken kalın kar tabakasını temizlemek için yoğun çaba sarf etti. Pek çok vatandaş ise yollarda oluşan buzlan-malar nedeni ile araçlarını çıkartmayı tercih etmedi. Çok sayıda vatandaşın araçlarını trafiğe çıkart-mayı tercih etmemesi nedeni ile trafik rahatlar-ken, vatandaşlar gidecek-leri yerlere otobüsler ile gitmeyi tercih etti. 

Öğrenciler yürümek zorunda kaldı
Çanakkale merkezin en yüksek noktalarından biri olan Çanakkale Onskiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler ise, otobüslerin üniversiteye daha az aralıklarla çıkması nedeni ile olumsuz etkilendi. Yerleşkede bulunan özellikle yurtların bulunduğu alana giden yolun dik bayır olması nedeni ile yurtların olduğu bölgeye gidemeyen otobüsler nedeni ile öğrenciler şehir merkezine gidebilmek için otobüslerin bulunduğu alana kadar yürümek zorunda kalırken, bazı vatandaşlar yürümek zorunda kalan öğrencileri araçları ile otobüslere kadar ulaştırdı. 
(Atakan Alkış - Oya Koyuncu)
Paylaş