havadurum

Çanakkale zafer coşkusuna hazır..

1139

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 103’üncü Yıldönümüne sayılı gün kala hazırlıklarda tamamlandı. Çanakkale Valiliği tarafından etkinlik programı açıklanırken, İl Emniyet Müdürlüğü 18 Mart Günü’nde trafiğe kapanacak yollar için vatandaşlara uyarıda bulundu. Etkinlik çerçevesinde Çanakkale ve Şehitlik Abidesi’nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile törenler yapılacak. Çanakkale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen ‘Fener Alayı’, bu yıl Çanakkale Valiliği tarafından organize edildi. Etkinlik hazırlıkları çerçevesinde Çanakkale Belediyesi tarafından kentin ana cadde ve meydanları Zafer Bayramı afiş ve bayrakları ile donatıldı. 

 
Etkinlikler gün boyu devam edecek
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlik programı Çanakkale Valiliği tarafından açıklandı. Program, 18 Mart Günü sabah saat 9.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Çelenk merasiminin ardından saat 10.00’da 18 Mart Stadyumu’nda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ‘Stadyum Töreni’ gerçekleşecek.  Son olarak, 14.30’da Şehitler Abidesi’nde Şehitler Abidesi Töreni’ yapılacak. Resmi törenlerin yanı sıra gün boyunca Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait gemilerinin halkın ziyaretine açılması, kermes, pul sergisi, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı gösterisi…’ gibi etkinliklerle kutlamalar sürecek.  
 
Fener Alayı’na çağrı yapıldı 
Çanakkale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ve binlerce Çanakkalelinin katılımı ile gerçekleşen ‘Fener Alayı’ bu yıl da düzenlenecek. Her yıl, Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe bu yıl, Çanakkale Valiliği tarafından da çağrı yapıldı. Yapılan çağrıda ‘Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ yürüyüşü düzenleyici kurumlar olarak gösterildi. Yürüyüş, 18 Mart günü 19.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. 
 
Ana cadde ve meydanlar bayrak ve flamalarla donatıldı
Etkinlikler çerçevesinde Çanakkale Belediyesi tarafından ana cadde ve meydanlar bayrak ve afişlerle donatılırken, billboardlarda ise Atatürk’ün resimleri yer aldı.  Flamalarda ‘18 Mart Destanı Bizimle Yaşıyor’ yazıları yer alırken, billboardlardaki yazılarda ise ‘Troia’dan Anafartalar’a Destan Binlerce Yıldır Bizimle Yaşıyor’ denildi.
 
İl Emniyet Müdürlüğü 18 Mart için uyardı
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 17 ve 18 Mart günleri için uyarı duyurusu yayınladı. Birçok ana caddenin trafiğe gün boyu kapalı olacağı belirtilen duyuruda, araç parklarının da yasaklandığı açıklandı. Müdürlük tarafından yayınlanan uyarı duyurusunda; “17 – 18 Mart tarihlerinde, ilimiz Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Demircioğlu Caddesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi, Balıkesir Caddesi, Atikhisar Caddesi, Pirireis Caddesi, Troia Caddesi, Stadyum Caddesi, Şehit Gürol Caddesi,  Yalı Caddesi, Gazi Bulvarı, Mehmetçik Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Ziveriye Sokak, Lise Caddesi ve Ordu Sokak üzerine araç parkı yapılamayacaktır. Ayrıca 18 Mart Pazar günü tören programı boyunca Atatürk Caddesi, Troia Caddesi, Pirireis Caddesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi, İnönü Caddesi, Ziveriye Sokak yol güzergâhları zaman zaman geçici olarak araç trafiğine kapatılacaktır. Araç trafiğine kapanacak olan cadde ve sokak üzerindeki halk otobüsü seferleri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yönlendirilen alternatif güzergâhlardan sağlanacaktır” denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş