havadurum

Çanakkaleli Sultanlar elele

736

 Normal sezonun sonunda ilk 4’e girip,  statü  uyarınca Play-Off’a yükselmesi mümkün olabilecek Çanakkale Belediyespor ve aynı hedefi gerçekleştirmesine mutlak gözle bakılan KALE 1957 hafta sonu ciddi rakipler önünde 3 puan için salonlara çıkacak. 18 nci hafta sonunda klasmanda üçüncü sıraya yükselen Çanakkale Belediyespor 15 Şubat 2020 cumartesi günü saat 16.00’da Güre Spor Salonu’nda Edremit Belediyesi Altınoluk ile kozlarını paylaşacak. Bu müsabakadan da galibiyetle ayrılmak isteyen Boğaz’ın Sultanları Play-Off yolunda bir engeli daha aşmış olacak. Çanakkale’nin Türkiye Kadınlar 1.Lig A grubundaki diğer temsilcisi lider KALE 1957, Play-Off’a yükselmeyi garantilerken, prestij maçları oynamaya devam ediyor. Çan ekibi, 16 Şubat 2020 pazar günü saat 16.00’da Şehit H.İbrahim Eriç Spor Salonu’nda İstanbul temsilcisi Mehmet Erdem Marmara Akademisi takımını konuk edecek.   

 
S t a t ü
1.   1..ETAP: Takımlar maçlarını; deplasmanlı, çift devreli, lig sistemine göre oynayacak. A ve B grubunda 1., 2., 3., 4.sırayı elde eden toplam 8 takım, Yarı Finallere katılmaya hak kazanacak.  Gruplarında son iki sırayı alan  4 takım (11 ve 12.’ci sıra) 2. Lige düşecek..
2.  YARI FİNAL: Federasyonca iki gruba ayrılan takımlar, belirlenecek bir İl’de Tek Devreli Lig sistemine göre turnuva maçları oynayacaklar. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar Final Grubuna katılmaya hak kazanacaklar. 
3. FİNAL: Yarı finalden gelen takımlar Final müsabakalarını Voleybol Federasyonunca belirlenecek İl’de Tek Devreli Lig usulüne göre turnuva oynayacaklar. 
4. .....Final müsabakaları sonunda alınan puanlara göre yapılan sıralamada 1. ve 2. (Birinci ve İkinci) sırayı elde eden takımlar Türkiye Vestel Venus Sultanlar Ligi’ne yükselecekler.
(Oya Koyuncu)
Paylaş