havadurum

Çardak Belediyesi çalışanları ile TİS'i imzaladı

395
Çardak Belediyesi ile DİSK Genel İş arasında toplu sözleşme imzalandı. İmzalana sözleşme ile çalışanların yevmiyelerine yüzde 28 Sosyal yardımlarına yüzde 80 zam yapıldı. Çalışanlar sözleşmeyi oynayarak karşıladı. Sözleşmeyle ilgili konuşan Genel İş Şube Başkanı Metin Ceylan; Zor zamanlardayız. Bu tabloyu oluşturmak böyle bir zamanda gerçekten kolay değil. Salgın sebebi ile kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bu zor zamanlarda, zor şartlarda çalışan Çardak Halkına yedi gün 24 saat hizmet veren Çardak Belediyesi`nin tüm personellerine teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmeler bir pazarlık masasıdır, sendika olarak insanca yaşayacak bir ücret talep etme hakkımızı sonuna kadar kullandık. Bu insanca yaşayacağımız ücret talebinde bir araya gelen, bu sözleşmenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 
Ceyla; "Emek ve demokrasi mücadelesinde olan herkesle aydınlık bir gelecek için, emeğimizin hakkı için, demokrasi için, adalet için mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz. Biz DİSK`liyiz, biz Genel-İş`iz, gittikçe büyüyen ve gelişen bir örgütüz, Türkiye`nin her yerinde çalışma alanı ve faaliyetimiz var. Biz sadece günü kurtarma, günü birlik işler yapma düşüncesinde değiliz. Biz çocuklarımızın aydınlık geleceğini düşünürüz. Biz emeğimizin hakkını da, demokrasiyi de, adaleti de hukuku da savunuruz. Çünkü bu ülkede birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Demokrasi işçinin ekmeğidir. Hem insanca yaşamak için insanca bir ücret talep edeceğiz, hem de bu ülkede adaleti, demokrasiyi talep edeceğiz. Hem kıdem tazminatımıza dokunma diyeceğiz hem de İstanbul Sözleşmesi`nden vazgeçmiyoruz diyeceğiz. Hem kadro hakkımızı sonuna kadar talep edeceğiz hem de ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 
Ceylan son olarak; "İmzalanan toplu iş sözleşmeleri ile birlikte; Kadrolu işçi arkadaşlarımızın yevmiyelerine yüzde 28 Sosyal yardımlarına % 80 zam uygulanmıştır. Çardak Belediyesi Personel A.Ş. de çalışan KHK mağduru üyelerimizin toplu iş sözleşmesinde ise; Haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülerek diğer çalışma arkadaşlarının mesai saatlerine eşitlenmesi sağlanmış, yüzde 20 yevmiye zammı, yüzde 50 sosyal yardım zammı uygulanmış, toplu iş sözleşmemiz ile birlikte ilk defa vardiya primi, gece çalışması, kıdem zammı, koku ve risk primi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ikramiyesi gibi ödemeler eklenmiştir. DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı olarak buradan tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, üyelerimize, Çardak Belediyesine ve Çardak` ımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)

 
Paylaş