havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

Çarpıtma halleri…

Ülkemizin en başarılı olduğu alanların başında, çarpıtma halleri gelmektedir. Hem de öyle bir şekilde yapılmaktadır ki; gerçekler tüm çıplaklığıyla ortada iken hani derler ya göz göze göre, "engin" akıl oyunlarının desteğinde, sonuçlarıyla halkın aklıyla dalga geçen durumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünkü yazımda ÇTSO binasına yapılan silahlı saldırı olayının aydınlatılması gerektiğini belirtmiştim. Aynalı Pazar Gazetesi'nin internet sitesinde bunun bir saldırı olmadığı bir "yorgun mermi" olayından ibaret olduğu belirtildi.

1553

 Resmi bir açıklama ile bu haber yalanlanmadığı sürece bu haber doğrudur.

İşte kaygılarımda tam da bu noktada başlamaktadır.

ÇTSO ortada saldırı konusunda netleşmiş herhangi bir bilgi yokken, bu saldırı için “FETÖ ve PKK terör örgütüne karşı Çanakkale’de yürüttükleri mücadelenin ve devletin yanında yer almalarından dolayı rahatsız olanlar” şeklinde bir değerlendirme yapmıştır.

Terörün lanetlenmesi olağan bir durumdur, ancak ortada böyle bir eylem yokken ÇTSO yönetiminin yaptığı gibi toplumu gerecek bir anlamda çeşitli provokatif zeminlere yol açacak açıklamalarda bulunmak en az terörün topluma vereceği zarar kadar etkili olabilir.

Bu ülkede böylesine aslı astarı olmayan çarpıtmalarla son tahlilde provokasyon malzemesine dönüşerek, yaşanmış bir çok katliama tanıklık ettiğimizi unutmayalım!

ÇTSO yönetiminin bu gelişmelere bağlı olarak Çanakkale halkına bir özür borcu vardır.

Ya bu özrü gerçekleştirir, ya da bu saldırının iddia ettiği gibi bir terör saldırısı olduğunu ispat eder.

Eğer sessiz kalarak geçiştirmeyi düşünüyorsa Çanakkale halkı bunu unutmaz ve bu açıklamaya imza atanları asla affetmez.

Çünkü böylesi hassas konularda toplumu yanlış yönlendirmek çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Bunu bir kenara not edelim…

Şimdi gelelim, TBMM Başkanının devrimci önder CHE GUEVARA hakkında söyledikleri sonrasında TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya…

Açıklamada ; “Sayın Kahraman tarafından gerçekleştirilen konuşmada, Küba Sosyalist Devrimi’nde yer alan bir şahsın değil, kendi milli değerlerimizi özümsemiş, ülkemizin müreffeh ve barış dolu aydınlık geleceğinin teminatı olan gençlerimize, tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin rol model olarak alınabileceği ve takip edilebileceği tavsiye edilmiştir” dendi.

Halkın aklıyla dalga geçermişçesine yapılan bu açıklama, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yapmış olduğu “Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya`da, Küba`da, Güney Amerika`da faaliyette bulunan bir eşkıya” şeklindeki değerlendirmeyi şimdi geçersiz mi kılmaktadır?

Böylesine çarpıtmalarla çocuk bile kandırmazsınız!

Neden, çıkıp yanlış bir açıklama yapılmıştır, ‘özür dileriz’ demekten çekinmektesiniz?

Bunun tek bir cevabı vardır, yaptığınız siyaset;  yalan, çarpıtma, iftira, dezenformasyon, karalama  zemininden beslenmektedir.

Bu durum burjuva siyasetin temel karakteristiğidir, ikiz karakteri de; teşhir olunca bir başka çarpıtmayla durumu kurtarma yoluna gitmektir.

Ancak her geçen gün daha çok batmaktasınız.

Umut  ederim; ÇTSO yönetimi  kurşunlama olayına ilişkin içine düştüğü çuvallama hali sonrasında TBMM gibi bir açıklamayla Çanakkale halkının karşısına çıkmaz!