havadurum

Çavdar; "Biz, tehdit eden yönetici istemiyoruz"

3034

 Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekiminin kendi sendika üyelerini tehdit ettiğini açıkladı. Çavdar, yaptığı açıklamada sendika görevlilerini yönlendirmeye çalışan sağlık çalışanlarına sitem etti. Çavdar; “Sendikacılıkta yetki belirlenmesi her yılın 15 Mayısın da sonuca bağlanmaktadır. Bu süreye kadar geçen zaman içerisinde sendika yöneticileri sendika iş yeri temsilcileri yetki alabilmek ve sağlık çalışanlarının sorunlarına bir nebze de olsa çözüm bulabilmek adına mücadele ederek emek sarf etmektedirler. Her şey buraya kadar normal ve olması gerektiği şekildedir” dedi. 

“Sendika üyesi olmadığı halde sendika yetkilisi gibi çalışmaları ne ölçüde doğrudur”

Çavdar, başhekim, sağlık bakım hizmetleri müdürü ve müdür yardımcısı olmuş bazı kişilerin sendika görevlisi olmadığı halde sendika görevlisi gibi davrandıklarını söyleyerek; “Ancak bunu böyle olmadığını ve sendika yöneticileri haricinde unsurların olduğu da aşikârdır. Mesela sendika başkanı, yöneticisi veya temsilcisi olmak isteyip de olamayan veya oturduğu koltuğun hakkını veremeyip bunu sendikaya hizmet ederek ödemeye çalışan yöneticilerin olduğunu da unutmamak lazımdır. Devletin hastanesine başhekim, sağlık bakım hizmetleri müdürü ve müdür yardımcısı olmuş bazı şahısların görevlerini unutarak sendika yetkilisi gibi çalışmaları ne ölçüde doğrudur. Yöneticisi olmadığı halde sendikadan istifa eden sağlık çalışanlarını takip edip odasına çağırarak neden istifa ettin diye sorma cüretinde bulunan veya ‘ben bu sendikaya üyeyim, sen de bu sendikaya üye olursan senin için iyi olur’ diyen yöneticiler, bu sizin işiniz değil” dedi.
 
“Başhekim bey, çalışanların sorunlarını gidermek yükümlüsünüz. Fişlemekle değil”
Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekiminin yetkisi olmadığı halde sendika üyelerini tehdit ettiğini söyleyen Çavdar; “Hatta ve hatta Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi bu bahsettiklerim yetmemiş olacak ki ebeler haftası münasebetiyle yapmış olduğu toplantı esnasında haddini aşmış bir ağabey bir dost bir arkadaş olarak nasihatte bulunmuş, şu zaman içerisinde ‘oturmanıza, kalkmanıza, konuşmalarınıza dikkat edin sizin için iyi olmaz’ demiş. Buda yetmezmiş gibi ‘Sağlık Müdürü sizi takip ediyor fişliyor’ demiş. Acaba ne demek istemiş. Koskoca başhekim yaptığı işi unutmuş çalışanlara nasihatler vermeye başlamış aba altından da sopa göstermeyi unutmamış. Kendi nasihatleri yetmemiş sağlık müdürünü de işin içine katmış fişlemeyi onun yaptırdığını söylemiş. Koskoca başhekimin düştüğü duruma bakın üyelerimizi odasına çağırıp ‘Şu istifa etti sende et, şu üye oldu sende ol’ diyen başhekim, istifa eden üyeleri arayan ‘Bakım Hizmetleri Müdürü yanlış sularda yüzüyorsun’ diyen müdür yardımcısı bu işler sizin haddinize mi, işinizi yapsanız ya siz. Devlet sizi bu işler için buraya getirmedi. Hastanenin işleyişi için orada olduğunuzu unutmayın ve sadece işinizi yapın fişleme değil. Kimin haddidir insanları fişlemek hangi zamanda yaşıyoruz. İş yoğunluğu ve maddi sıkıntılarla boğuşan sağlık çalışanları bir de fişlenme korkusuyla mı yaşayacaklardır. Bu iş sizi aşar başhekim bey. Siz sağlık çalışanlarının sorunlarını gidermek ve vatandaşa sağlık hizmeti vermekle yükümlüsünüz. Fişlemekle değil” dedi. 
 
“Yönetici tehdit eden değil kucaklayan sorun çözen olmalıdır”
Konuyu ilgili makam olan İl Sağlık Müdürüne ilettiğini söyleyen Çavdar; “Konu tarafımca Sayın Sağlık Müdürü Ali Taşçı ya iletilmiş, konu hakkında bilgisinin olmadığı şeklinde bilgi vermiştir. Konunun ciddi olduğu açıktır. Eğer konu bilgisi dâhilinde değilse neden sessiz kalmıştır. Bu olaya sebep olan yöneticiler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır yapılmamışsa neden yapılmadığı ve yapılacaksa ne zaman yapılacağı konusu kamuoyu tarafından merak edilmektedir. Bizler böyle yönetici istemiyoruz. Yönetici tehdit eden değil kucaklayan sorun çözen olmalıdır. Sendikacılık yapmak Gelibolu başhekiminin, Bakım Hizmetleri Müdürü veya Müdür Yardımcısının işi değildir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan ve bunun temellerinin atıldığı bu zaman içerisinde bu tür davranış sergileyen anlayışlar neye hizmet etmekte ve neyi amaçlamaktadır” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş