havadurum

Cennet Otoparkı'nda beklenen imzalar atıldı

764

 Çanakkale’de uzun süredir tartışmalara neden olan Cennet Otoparkı yapımı için beklenen imzalar dün Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen törenle atıldı. Cennet Otoparkı için düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla ile Özdeyiş Çetin, ihaleyi alan Kale Bayar İnşaatın sahibi Mustafa Bayar ve oğlu Mehmet Ali Bayar katıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Cennet Otoparkı diye adlandırılan alanda ihale yapmıştık. Burada şimdilik 2 blok halinde, bir tarafı katlı otoparkın olduğu yapılacak alan, diğeri de B blok olarak adlandırdığımız müstakil iş yeri ve ofislerin olduğu yapının ihalesi tamamlandı. Encümenimiz bu konuda kararını aldı. Ben de onayını verdim. Şimdi bu yapıların yapımı için sözleşme aşamasına geldik. Yüklenici, yani ihaleyi alan firma, Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Tic. LTŞ. Oldu. O firma adına Mehmet Ali Bayar’la imza atacağız” dedi.

 
 “10 yıl, aylık 10 bin TL artı KDV olmak üzere kira alacağız”
Cennet Otoparkı yapım süreci ile ilgili bilgi veren Başkan Gökhan; “Toplam 5 bin 473 metrekarelik 2 parsel üzerine planlanan iki ayrı bina var. Bir tanesi 20 adet iş yeri ve 107 adet ofis olmak üzere ve 700 araçlık otopark olacak bir blok olacak. Toplam otopark alanı da 19 bin 261 metrekare olarak tasarlanmış. 100 metre karelik ofisler ve dükkanlar, 12 adet iş yeri zeminde ve 60 tane de ofis üst katlarda olmak üzere, toplam kapasitesi 27 bin 21 metre kare olacak. Diğer B blok adlandırdığımız ve ön tarafta, yani Atatürk Caddesi üzerinde kalan bina 8 bin 568 metrekare olacak. Burada da 47 tane ofis, 8 tane de iş yeri var. Yani toplam 2 blokta 20 tane zeminde iş yeri olacak ve 107 tane de ofis olacak. Bu yap işlet devret modeli ile yapılacak. Otoparkı 120 ay, yani 10 yıllığına yapacak olan firma işletecek, bunun karşılığında da bize ilk başlangıçta aylık 10 bin TL artı KDV olmak üzere kira ödeyecek. İnşaat bitmeden önce yine aylık 6 bin lira kira ödeyecek. İnşaat bittikten sonra, otopark olarak işletilirken de 10 bin artı KDV kira ödeyecek. Bu noktada 10 yıl boyunca da tabi bu kiralar TEFE,TÜFE oranında revize edilecek. Buradaki zemin kattaki iş yerleri 8 ayda tamamlanacak. Binanın tamamı da 15 ayda bitirilmesi planlanıyor. Sonuç itibari ile bu alanda sadece belediyeye ait, bu yapıların yüzde 50’sini elde etmiş olacağız. Yüzde 50’yi de vermiş olacağız” dedi.
 
“Bir tane de dükkanımız olacak”
Başkan Gökhan’ın yaptığı konuşmanın ardından Cennet Otoparkı için imzalar atıldı. İmzaların ardından tekrar söz alan Başkan Gökhan, inşaatın sonunda belediyeye ait otoparkın yanı sıra bir adet de dükkan alacaklarını belirterek; “Cennet Otoparkını kapalı otopark ve iş yeri olarak tamamlayacağız. En azından otopark sorununun bir bölümünü de çözmüş olacağız. Belediye’nin altında da olacak. Yavaş yavaş otopark ile ilgili yatırımlarımızı devam ettiriyoruz.  Otoparkın yanın da bir de dükkânımız var. Onu daha sonradan pazarlık aşamasında sağ olsun müteahhidimiz bir tanede dükkan vermeyi kabul etti. Şimdi projeler çizilecek. Projeler çıktıktan sonra da yer teslimini yapacağız ve inşaat başlayacak” dedi. 
 
“Teslim ettiğimizde gurur duyacağız”
Törende söz alan Kale Bayar İnşaatın Sahibi Mustafa Bayar ise; “Çok değerli Başkanımıza ve yine çok değerli ekibine, teknik kadrosuna teşekkür ederiz. Şeffaf bir ihale olduğunu, bu konuda bizim de elimizden gelen mücadeleyi verdiğimizi ve iyi rakamlarla belediyeyi memnun edecek şekilde ihale sonuçlandı. İnşaatı yapmayı talip olduk ve onlarda bizi reva gördüler. Çok müteşekkiriz. Biz de Çanakkale Belediyesine bu inşaatı zamanında bitirip, teslim ettiğimizde gurur duyacağız. İnşallah Çanakkale Belediyesi ile daha nice ihaleye girip başarmayı, hizmet etmeyi düşünüyoruz” dedi.  
(Şenol Güven)
Paylaş