havadurum

Çevre Projesi'nin Temeli Çevre Günü'nde atıldı

538

 Gelibolu sahilinde boydan boya değişimi sağlayacak olan ‘Altın Gerdanlık Kentsel Tasarım Projesi’nin etaplarından biri olan ‘Orduevi Sahil Yolu Mimari Peyzaj Uygulama Projesi’ için Dünya Çevre Günü’nde temel atma programı gerçekleştirildi. Hamzakoy Fener Burnu İskelesi önünde düzenlenen programa, CHP Çanakkale İl Başkan Vekili Metin Övün, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, MHP İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, STK temsilcileri, daire amirleri, bürokratlar, il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Gelibolu Belediyesi’nce ihale edilen projeye, 2 milyon 123 bin 523,33 TL bedelle en uygun teklifi veren yüklenici firma olan Mira Yapı Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. ile sözleşme imzalanması ve yer tesliminin ardından yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, temel atma programında katılımcıları selamlayarak yaptığı konuşmada; “Yapılacak çok iş var ve bu güzel şehre hak ettiğini vermeye çalışıyoruz. İnce ince dokuyarak Gelibolu’nun güzelliğini bozmadan güzelliğine güzellik katma çabasındayız. Başarının keyfine yudum yudum varıyoruz.” dedi. 

“Çevreye asla zarar vermeyiz”

Gelibolu’nun adım adım kabuk değiştirdiğini vurgulayan Başkan Özacar;  “Çevreye çok duyarlı olan bir kentte bu çevre projemizin ilk adımını Dünya Çevre Günü’nde atmayı uygun gördük. Çok büyük bir ismimiz var. Gelibolu olarak dünya tarihine adını yazdırmış şanlı bir tarihimiz var. Bu güzel şehrimiz, projelerimizin tamamlanmasıyla turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atacak. Projenin uygulama aşamasında doğal güzelliklerin bozulacağını iddia edenlere de cevap vermek istiyoruz. ‘Kayaların üstü betonlarla mı kaplanacak?’ diye soranlar var. Bizler denize düşecek yabancı bir cisme dahi tahammül etmeyen bir anlayışa sahibiz. Herkes şunu çok iyi bilmeli ki, çevreye çok duyarlıyız, zarar vermeyiz, verilmesine de asla izin vermeyiz” şeklinde konuştu. 
 
“2 kilometrelik bisiklet yolu”
Sözleşme gereği bu projenin 2018 Ocak ayı içinde bitirilmesinin öngörüldüğünü belirten Özacar; “Projemiz kapsamında yaklaşık 2 kilometre asfalt bisiklet ve hasır çelikli beton araç yolu, 5 adet ahşap pergole oturma grubu, 40 adet paslanmaz çelik olta koyma ünitesi, paslanmaz çelik bisiklet park elemanları, 44 adet çelik taşıyıcılı ahşap bank oturma ünitesi, deniz tarafı bin 250 metre prekast beton kaplaması, basketbol sahası, bir adet kompozit köprü, bir tramplen ve 6 bin 500 metrekare doğal granit küptaş, 3 bin 400 metre bordür, 800 metrekare traverten sert zemin kaplaması ve otomatik sulama sistemi yapılacaktır. Önümüzdeki bahar aylarında hep birlikte açılışımızı yapmak umuduyla, projemizin güzel şehir Gelibolu’muza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş