havadurum

Ceylan "Cumhuriyete karşı her türlü faaliyet karşısında bizi bulacaktır"

898

 CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası” nedeniyle düzenlenen “Atatürk ve Uygarlık” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül törenine ilişkin yazısında; 10 Kasım için “Bayram günü” ifadesini kullanmasını sert bir dille eleştirerek, “Bu maalesef ilk değil. Bakanlık gereğini yapmazsa, Atatürk’e ve Cumhuriyete karşı her türlü faaliyet mutlaka karşılarında bizi bulacaktır” dedi. Özgür Ceylan, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na bir önerge vererek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şartnamedeki “bayram” ifadesi için sehven yazıldığını açıklamış olması daha baştan soruşturmanın sonucunun açıklanması anlamına gelmez mi” diye sordu. 

 
“Kabul edilemez”
Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası” nedeniyle okullarda düzenlenen “Atatürk ve Uygarlık” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile ilgili okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, yarışma ödüllerinin “bayram günü” verileceği ifadesine yer verildiğini belirten Özgür Ceylan, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi. Çanakkale’de daha önce de laiklik karşıtı görüşleri ile öne çıkan kimi yazarların eserlerinin okutulduğu, Fen Lisesi’nde bir matematik öğretmeninin, Said`i Nursi`nin ‘Küçük Sözler’ isimli kitabını okumaları için öğrencilere baskı yaptığı yönündeki iddialara değinen Özgür Ceylan, “Bu tür haberlerin sıklığı, faaliyetlerin organize yapıldığına dair bir kuşku oluşmuştur” dedi. 
 
“Milli Eğitim Bakanı’nı göreve davet  ediyorum”
CHP’li Özgür Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılını anacağımız 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü açıkça “bayram” olarak adlandırılmıştır” şeklinde ifadeler kullanarak, Milli Eğitim Bakanı’nı göreve davet etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ifadenin ‘sehven’ yer aldığı ve konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığının kamuoyuyla paylaşıldığını duyuran Özgür Ceylan, “Soruşturmanın başlatıldığı bir konuda daha soruşturmanın sonuçlanması beklenmeden duyuruda yer alan “bayram” ifadesinin “sehven” olduğuna karar verilmiş olması bizce kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.  Çanakkale’nin Cumhuriyetin kuruluş yolunun başlangıcı olduğunu söyleyen Özgür Ceylan, “Burada Atatürk’e ve Cumhuriyete karşı her türlü faaliyet mutlaka karşılarında bizi bulacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’u göreve davet eden Özgür Ceylan, “Sayın Bakan Bakanlığınıza bağlı müdürlüklerde yaşanan bu olumsuzluklarla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanmak istiyorum” dedi.
  
 “Soruşturma kapsamında açığa alınan personel var mı?” 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, verdiği önergede düzenlenen yarışmalar hakkında bilgi veren resmi duyuru yazısında ödüllerin “bayram günü” verileceği ifade edilerek 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününün açıkça “bayram” olarak adlandırıldığını kaydederek, “Bu skandal olaya ilişkin ‘konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır’ şeklinde bir açıklama yapmıştır. Söz konusu inceleme ve soruşturma ilçe milli eğitim müdürlüğünde kimleri kapsamaktadır?” diye sordu. Özgür Ceylan, önergede soruşturma kapsamındaki personelin açığa alınıp alınmadığının cevaplanmasını isterken, “Bir yandan konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı kamuoyuna açıklanırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şartnamedeki “bayram” ifadesi için sehven yazıldığını açıklamış olması daha baştan soruşturmanın sonucunun açıklanması anlamına gelmez mi” diye sordu. 
(Haber Merkezi)
Paylaş