havadurum

Ceylan; "Hukuksuzluklar CHP?yi yıldırmaz"

731

 CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 10 Temmuz Dünya Hukuk günü nedeniyle mesaj yayınladı. CHP’li Ceylan, Dünya Hukuk günü münasebetiyle yayınladığı basın açıklamasında, 10 Temmuz Dünya Hukuk gününü kutlarken, Hak, Hukuk ve Adalet talebinin güncelliğini koruduğuna vurgu yaptı. Ülkenin bir dizi hukuksuzluğu peş peşe yaşadığını söyleyen Özgür Ceylan; “Türkiye, özellikle son yıllarda devleti yöneten iktidar sahiplerinin ‘Anayasa Mahkemesi Kararları’nı tanımıyorum’ dediği, yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararını uygulamadığı bir dizi hukuksuzluğu peş peşe yaşadı. Geçmişte AİHM kararlarına ilişkin değerlendirmeleri ile dikkatleri üzerine çeken ve AHİM kararlarını sadece tazminat açısından bağlayıcı kabul ettiğini ifade eden kişi şuanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ülkeyi yönetiyor” dedi. 


“Ülkemizdeki Adalet talebi Büyük Adalet Mitingi katılımıyla doruğa ulaşmıştır”
Hak, Hukuk ve Adalet talebinin olanca güncelliği ile ortada durmakta olduğunu belirten CHP’li Milletvekili Ceylan; “Özellikle 2011 yılında başlayan kumpas davaları ile hukuksuzluğu iliklerine kadar hisseden bir ülkenin yurttaşları olarak, Hak, Hukuk ve Adalet talebimiz olanca güncelliği ile ortada durmaktadır. Ülkemizdeki Adalet talebi, 15 Haziran 2017 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşüne ve ardından milyonlarca yurttaşımızın Büyük Adalet Mitingimize katılımıyla doruğa ulaşmıştı” dedi. 

“Hukuksuzluklar CHP’yi yılgınlığa ve korkuya sevk etmez”
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve eski Milletvekili Eren Erdem’den de bahseden Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Şimdi de CHP 27’nci Dönem İstanbul Milletvekilli olarak seçilen ve mazbatasını alan Enis Berberoğlu, Anayasa gereği, yeniden dokunulmazlık hakkını kazandığı halde halen cezaevindedir. Parti Meclisi Üyemiz Eren Erdem kaçma şüphesi gibi bir gerekçe ile tutukludur. Sanılmasın ki yapılan bu hukuksuzluklar Cumhuriyet Halk Partisi’ni yılgınlığa ve korkuya sevk eder, aksine cesaretlendirir. Cumhuriyet Halk Partisi kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesi ve hukukun üstünlüğü mücadelesini tavizsiz sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, hukuk mücadelesinin görünmez kahramanı hukukçularımızı ve Dünya Hukuk gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 
(Atilla Akın)
Paylaş